Datum: 04-06-2023 - 17:11
26
me
'23
Emoties na onthulling totaalbedrag Roparun. (foto's en video)
Geschreven door Redactie BOL > Hans Geerlings
Foto's Geard van Steijn (blik op Teylingen) en Redactie BOL

Emoties na onthulling totaalbedrag Roparun. (foto's en video)

Op vrijdag 26 mei verzamelden de 22 deelnemers van Roparun Team Bollenstreek 114 zich bij het bestuursbureau in de gemeente Voorhout. Het team vertrok onder leiding van Team Captain Dave van der Wijngard voor de negentiende keer vanuit Voorhout om deel te nemen aan de Roparun. Er werd niet alleen afscheid genomen van vrienden en bekenden, ook het totaal opgehaalde bedrag werd bekend gemaakt.

Eén van de deelnemers is bestuurder Stephan Santifort: "Gemiddeld lopen ze 80 kilometer per loper en dat in 48 uur. We starten morgen bij Twente Airport in Enschede en lopen dan eerst richting Oude Pekela in Groningen. Daarna zakken we af naar Tiel - Gorinchem en eindigen in Rotterdam.
Het team neemt ook een aanhanger mee, waarin zich slaapplaatsen bevinden. Er wordt ook geslapen op veldbedjes of in slaapzakken en dat terwijl er altijd 8 mensen aan het lopen zijn. Stephan vervolgt: "Het trainen voor dit evenement doet ieder voor zich. Dit jaar zijn er drie nieuwe hardlopers bij de groep gekomen. De meesten komen uit de Bollenstreek, maar er is ook een loper uit bijvoorbeeld Dongen en Huizen."

Naast de lopers zijn er allerlei 'hulptroepen'. Zo gaat ook wethouder Elsbeth Koek mee. Zij zorgt voor de inwendige mens.

Het gigantisch totaalbedrag.

De eerste editie van Roparun team Bollenstreek leverde zo'n 20 jaar geleden rond de €3500,00 op. Vorig jaar liet het scorebord € 24.161,93 zien. Ietwat tegenvallend, maar dit was vooral vanwege de toen nog geldende corona beperkingen. Het recordbedrag stond op € 80.000,- Inderdaad stond. Wethouder Reny Wietsma bouwde de spanning op en toverde de eerste nullen op het bord tevoorschijn. Wietsma: "Het is in ieder geval een rond bedrag." Niet wetende dat het uiteindelijke bedrag € 100.000,- werd. Het enorme bedrag zorgde ervoor dat een aantal leden van het team flink geëmotioneerd raakte. En terecht, want niet alleen op sportief vlak, ook op het gebied van sponsoring is er een topprestatie geleverd.

Het Team is er klaar voor en vertrekt naar Enschede waar zaterdagmorgen as. om 10 uur de start is vanaf evenemententerrein "Vliegveld Twente" en de lopers leggen totaal zo'n  550 km lange estafette af met met aankomst op de Coolsingel in Rotterdam op maandag 29 mei. 

Wil je Team Bollenstreek ook sponsoren?

Wil je het Team en de Roparun sponsoren dan kan dat op onze website www.teambollenstreek.nl  onder het kopje Team / Teamleden daar vind je alle persoonlijke motivaties en bij elk teamlid een doneer button. Of gebruik deze link voor de pagina van onze Team Captain Dave van der Wijngaard.

Voor meer informatie over de roparun in het algemeen, zie www.roparun.nl