Datum: 26-09-2023 - 20:59
19
mrt
'23
Veel belangstelling voor gratis bomenactie: start van klimaatbos aan Menneweg.
Geschreven door Redactie BOL > Hans Geerlings
Foto's Ad Helmes - Blik op Teylingen (BOT)

Veel belangstelling voor gratis bomenactie: start van klimaatbos aan Menneweg.

Oude bomen niet verplaatsen, een bekend spreekwoord over bomen zoals er wel meer te vinden zijn. Je moet geen oude mensen uit hun vertrouwde woonomgeving halen. Je zou op de landelijke Meerbomen.nu actie van Stichting MEERGroen en Urgenda haast een tegenovergesteld spreekwoord gaan bedenken met een strekking die zou kunnen gaan over zaailingen en jonge bomen die volop geplant kunnen en mogen worden.....

Op zaterdag 18 maart konden mensen met wat ruimte over hun bomen gratis komen uitzoeken. Ook kon men rond de oude vuilstortplaats zelf ook meehelpen om de nieuwe bomen te planten. De gemeente Teylingen wil de gemeente vergroenen door zaailingen op verschillende plaatsen te oogsten, zoals bij de oude tennisbaan en bij park Rusthoff.
Op 18 maart stonden er bij de oude vuilnisbelt aan de Menneweg in Sassenheim weer zo’n 5.000 tot 8.000 boompjes klaar van 50 verschillende soorten om uit te delen aan inwoners en werden er bomen aangeplant voor een start van een nieuw klimaatbos. Belangstellenden uit de hele Bollenstreek maakten dankbaar gebruik van de mogelijkheid. 

Eerder verscheen.

Ophalen knotwilgen groot succes.