Datum: 04-06-2023 - 15:43
24
feb
'23
Zondagmiddag matinee 'TELEMANNia' in de Kleine Kerk te Voorhout
Geschreven door Redactie BOL > Hans Geerlings
Foto's Redactie BOL

Zondagmiddag matinee 'TELEMANNia' in de Kleine Kerk te Voorhout

Op zondagmiddag 26 februari 2023 om 16.00 uur houdt Stichting Vrienden van de Kleine Kerk de zondagmiddag matinee TELEMANNia in de Kleine Kerk in Voorhout. Een concert voor de hele familie met in de hoofdrol Margreet van Schie, Emilie Prast & Aldert Prast...

Het concert is een familieconcert in de ware zin des woords: Margreet van Schie (blokfluit en fagot) treedt op met haar kinderen Emilie Prast (viool en mezzo-sopraan) en Aldert Prast (accordeon, blokfluit en klavecimbel).

Margreet studeerde blokfluit o.a. bij Paul Leenhouts en gaf jarenlang les aan de Muziekschool Leiden (nu b plus c). Inmiddels geeft ze met veel enthousiasme les aan haar eigen leerlingen in Warmond en Oegstgeest. Daarnaast geeft zij leiding aan twee door haar zelf opgerichte ensembles: de WARMOND WHISTLERS en CAMERATA.

In deze muzikale omgeving begonnen haar kinderen al jong met muziek maken: Emilie begon op een piepklein viooltje, Aldert koos na een korte kennismaking met blokfluit voor de accordeon. Van jongsafaan speelden zij vaak samen, bijvoorbeeld in de klezmerband Spiel Klezmer Spiel, waarmee ze tot in Londen concerten gaven. Beiden combineerden hun universitaire studie met een minor aan het conservatorium (Practicum Musicae, samenwerkingsverband van de universiteit Leiden en het Koninklijk conservatorium Den Haag).

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ondanks hun initiële keuze voor ‘moderne’ instrumenten werd hun hart steeds meer getrokken naar de barokmuziek die ze thuis zo vaak hoorden: Aldert leerde ook klavecimbel en blokfluit spelen en vormde op het conservatorium een succesvol barokensemble. Ook merkte hij hoe fantastisch orgelmuziek op accordeon kan klinken. Emilie bekwaamt zich sinds kort in het spelen met een barokstrijkstok en speelt en zingt regelmatig in cantatediensten.

Margreet, Aldert en Emilie vinden het een bijzonder genoegen om nu samen barokmuziek te maken. Samen hopen zij u in dit Telemann-concert in wisselende bezettingen iets van zijn, en hun, veelzijdigheid te laten horen. Want, Telemann is de man die alles kan en dat willen ze graag laten horen!

Tickets a EUR 12,50 (kinderen tot 13 jaar EUR 5,-) zijn verkrijgbaar vóór aanvang van het concert bij de ingang en te betalen met contant geld of via QR Code. U bent van harte welkom! De kerkzaal is open vanaf 15.30 uur. Wij hopen weer op een grote opkomst!

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur van de Stichting Vrienden van de Kleine Kerk te Voorhout

www.vriendenvandekleinekerk.nl