Datum: 27-03-2023 - 15:58
02
dec
'22
Wethouder plant samen met leerlingen Regenboog bomen in Voorhout. (foto's)
Geschreven door Redactie BOL > Hans Geerlings
Foto's Dieneke Slaat - Blik op Teylingen

Wethouder plant samen met leerlingen Regenboog bomen in Voorhout. (foto's)

Donderdag 1 december plantten wethouder Reny Wietsma en leerlingen uit groep 6 van basisschool De Regenboog aan de Bloemenschans zes bomen, drie moeraseiken en drie pluimbladige meidoorns. Dit vanwege de viering van Boomfeestdag. Natuurlijk hielpen de mannen van de plantsoendienst een handje mee.

Zes bomen in Sassenheim

Op donderdag 24 november plantte tuinambassadeur Hennes Claassen met de bewoners van Teylingerhof drie krentenbomen en drie lijsterbessen. Zie artikel.

(met) Bomen Werken!

Elk jaar is er een Boomfeestdag met daaraan een thema gekoppeld. Dit jaar is dat (met) Bomen Werken!

Een actueel maatschappelijk thema is het planten van (meer) bomen. Ze zijn belangrijk in het tegengaan van klimaatverandering want bomen leveren verschillende ecosysteemdiensten: ze houden water vast, brengen verkoeling, filteren schadelijke stoffen uit de lucht en leveren voedsel, leefruimte en bescherming aan allerlei planten en dieren. Kortom: bomen werken voor een gezond klimaat!

Vakmensen in de boomkwekerijsector werken dagelijks met bomen. Ze kweken en verzorgen ze, en op de Nationale Boomfeestdag planten kinderen bomen in steden, dorpen of bossen. De boomkwekerijsector is een essentiële schakel in het leveren van al die bomen, en daar wordt dit jaar landelijk extra aandacht op gevestigd. Er is namelijk een grote behoefte aan vakmensen. Door het enthousiasmeren van kinderen voor het vak streeft de stichting er naar om in de toekomst extra handen in de boomkwekerijsector beschikbaar te krijgen, zodat een nieuwe generatie kinderen nog voldoende bomen kan planten.