Datum: 18-08-2022 - 18:51
03
aug
'22
Tijdelijk cameratoezicht Stationsplein P+R Sassenheim.
Geschreven door Gemeente Teylingen

Tijdelijk cameratoezicht Stationsplein P+R Sassenheim.

Burgemeester Carla Breuer van Teylingen heeft, in goed overleg met het Openbaar Ministerie en politie, besloten om voor maximaal 6 maanden een camera te plaatsen op het Stationsplein bij de P+R Sassenheim. De aanleiding hiervoor is de langdurende voertuigencriminaliteit bij de P+R....

Meer controles

De P+R komt regelmatig terug als locatie waar relatief veel voertuigencriminaliteit plaatsvindt. Denk hierbij aan diefstallen uit auto’s maar ook het stelen van auto-onderdelen, zoals bumpers. De gemeente is samen met de politie, in 2021 een bewustwordingscampagne gestart. Hierbij zijn flyers bij de auto’s achtergelaten waarop tips staan hoe je ervoor kunt zorgen dat je geen slachtoffer wordt van autokraak. Daarnaast zijn er meer controles uitgevoerd door de boa’s en politie.

Politiecijfers

Sinds april 2022 komt de locatie weer meer naar voren in de politiecijfers. De politie adviseert om, naast de eerder genomen bewustwordingscampagne en meer fysieke controles, mobiel cameratoezicht toe te passen. De burgemeester heeft dit advies overgenomen. De bewustwordingscampagne is begin juli 2022 wederom van start gegaan. Daarbij zijn bij de P+R ook twee banners opgehangen waarop wordt gewaarschuwd voor autokraak.

Gerichte controles

De camera die nu wordt opgehangen stelt de politie en de boa’s in staat om gerichter controles uit te voeren en de openbare orde te handhaven. Daarnaast staat op de locatie vermeld dat er sprake is van cameratoezicht, wat een afschrikkend effect kan hebben op voertuigcriminelen. Tot slot mogen de camerabeelden, na overleg met het Openbaar Ministerie, gebruikt worden voor de opsporing.

Ter inzage

In overleg met het Openbaar Ministerie is besproken de camera voor maximaal 6 maanden te plaatsen. De camera wordt op 4 augustus 2022 geplaatst. Het burgemeestersbesluit ‘Tijdelijk cameratoezicht P+R Sassenheim’ ligt ter inzage op het gemeentehuis in Sassenheim.