Datum: 16-08-2022 - 02:56
13
jan
'22
Teylingen helpt jonge bomen groeien: Meer Bomen Nu campagne
Geschreven door Gemeente Teylingen

Teylingen helpt jonge bomen groeien: Meer Bomen Nu campagne

Vrijdag 21 januari houdt de gemeente Teylingen en Stichting MEERgroen een bomenoogstdag. Dit gebeurt op de plek van de oude tennisbanen (09.00-13.00 uur) aan de Parklaan en aan de Warmonderweg in Sassenheim (13.00 -16.00 uur)....

Vrijwilligers kunnen meehelpen met het bomen oogsten (max 20 personen per dagdeel). Aanmelden hiervoor kan via deze link.

Dit jaar stelt de gemeente twee locaties voor bomenoogst en een bomenhub beschikbaar aan Stichting MEERgroen. Voor beide oogstlocaties staan bouwprojecten gepland waardoor de zaailingen (jonge bomen) niet zouden overleven. De zaailingen die er nu groeien, worden door een groep vrijwilligers geoogst om ze daarna in te kuilen in een speciale ‘bomenhub’. Dat is een soort kweekplek waar de bomen rustig groeien. In maart zijn de bomen sterk genoeg en geeft MEERgroen de bomen weg.

De bomenhub is aangelegd aan de Menneweg in Sassenheim.

In de zomer van 2021 hebben mensen vanuit heel Nederland zich aangemeld voor een gratis boom. Zij ontvangen in maart een jonge boom vanuit onder meer deze Teylingse bomenhub. Als de lokale geoogste aantallen het toelaten kunnen de inwoners van Teylingen ook een boom krijgen. Vrijwilligers die komen helpen kunnen meteen een boompje meenemen voor hun harde werk.

Het aanplanten van deze zaailingen draagt bij aan het opvangen van regenwater, toename van het aantal bomen en verschillende soorten bomen. Ook is het een circulaire manier om Nederland snel te vergroenen.

De gemeente Teylingen helpt Stichting MEERgroen om in 2022 landelijk 1 miljoen gratis bomen weg te geven. De oogstdag is onderdeel van de Meer Bomen Nu campagne die de stichting samen met gemeentes uitrolt. Vorig jaar is de samenwerking tussen de gemeente en MEERGroen van start gegaan door het aanplanten van 60.000 bloembollen in De Horsten in Sassenheim.

Wilt u meer informatie over de campagne? Bezoek dan de website: www.meerbomen.nu . Als u interesse heeft om vaker mee te doen als vrijwilliger bij Stichting MEERGroen, dan kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto en info: MEERgroen.nl