Datum: 12-06-2021 - 20:29
10
jun
'21
Fioretti College verzorgt hockey clinic voor leerlingen basisonderwijs.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Fioretti College verzorgt hockey clinic voor leerlingen basisonderwijs.

Leerlingen van Mavo Business van het Fioretti College hebben nagedacht over de invulling van een sportmiddag, het verzorgen van de promotie en het begeleiden van de leerlingen. Zo heeft Meike Ruigrok van CIOS (Nova College Hoofddorp en tevens hockeyster bij Hisalis MA1) voorlichting gegeven over het organiseren van een sportevenement. Het evenement vond woensdagmiddag 9 juni plaats bij hockeyclub Hisalis......

De vereniging was wat blij met de hulp van het Fioretti en wilde dus graag als opdrachtgever fungeren. In de leeftijd van 17 - 18 jarigen zijn er genoeg teams, maar volgens een medewerkster van Hisalis is de concurrentie bij de jongere kinderen duidelijk voelbaar. Vooral het feit dat meisjes steeds meer gaan voetballen wordt door haar gezien als grootste oorzaak. Een goede reden om een hockey clinic te houden. Op basisscholen in  Lisserbroek, Hillegom, Lisse en Sassenheim waren flyers uitgedeeld.

De clinic stond onder leiding van Matthijs Wijling (trainer bij Hisalis) en 3 spelers uit de A selectie. In totaal kwamen er 13 kinderen op de clinic af. Sommigen hadden zich niet of het laatste moment pas opgegeven, anderen kwamen niet opdagen ondanks het feit dat ze zich vooraf aangemeld hadden. Voor ieder kind was er in ieder geval een bitje aanwezig, want veiligheid voor alles.

Eerst werd er een tikspel gedaan als warming up. Daarna werd het pushen als techniek aangeleerd. 

Weinig mogelijkheden

Vanwege corona was er voor de MAVO Business groep weinig mogelijk. De hockey clinic was dit jaar het eerste en enige evenement. Ook het stage lopen was soms niet mogelijk en daarom vanuit school niet meer als een verplichting gegeven.

De redactie van Blik op Lisse houdt u graag op de hoogte van de voorbereidingen van het evenement en zal proberen de leerlingen van de Business klas te volgen.

Met dank aan mevr. Milou van den Aardweg en mevr. Nanda Ruigrok - Janssen

Wil je kennis maken met hockey?

Meer informatie over je lidmaatschap 
Direct aanmelden als lid.

Eerder verscheen: Van Mavo Business naar de Praktijkgerichte Leerweg.

 

 

 

·