Datum: 12-06-2021 - 19:08
10
jun
'21
‘Hoe zag Lisse eruit in 1830?’ Webinar bij Vereniging Oud Lisse.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

‘Hoe zag Lisse eruit in 1830?’ Webinar bij Vereniging Oud Lisse.

De Cultuur-Historische Vereniging “Oud Lisse” organiseert een digitale lezing door de heer Henk Schaap over ‘Hoe zag Lisse eruit in 1830?’. De lezing vindt plaats op dinsdag 22 juni 2021 vanaf 20:00 uur.
In dit webinar staat Lisse anno 1830 centraal. We maken kennis met de ligging van de wegen en het water. We zien waar de gebouwen stonden,....

hoe het land verdeeld was in percelen en wie de eigenaren waren. Ook maken we kennis met de bewoners en hun beroepen, van arbeider tot breivrouw en advocaat. We vertrekken vanaf de kern van het dorp naar de verschillende plekken zoals de Broekpolder, de Rooversbroek, de Poelpolder, de Lageveen polder, de Grote Wildernis enzovoort.

In dit webinar wordt gebruik gemaakt van LisseTijdReis. Dat is een website met historische informatie van Lisse. Daarin is een digitale kaart opgenomen die gebaseerd is op kaarten uit de jaren 1812-1830. De digitale kaart is vervaardigd door een projectteam van Vereniging Oud Lisse. Naast die kaart is nog veel meer informatie opgenomen in LisseTijdReis. U krijgt een voorproefje.

Henk Schaap is lid en tevens bestuurslid van de Vereniging Oud Lisse en coördinator van het project LisseTijdReis.

Dit webinar is te volgen via smartphone, tablet of gewoon de computer. U dient zich wel aan te melden via: oudlisse.nl/evenement/ ; klik op ‘Webinar op 22 juni 2021’ en schrijf in. U ontvangt daarna per e-mail een link waarmee u de lezing kunt volgen.

Onderschrift bij de foto (zie bijlage ‘De kaart van Lisse 1830.jpg’): Een fragment van de kaart van Lisse anno 1830.