Datum: 23-05-2022 - 01:32
18
me
'21
Dag van het Kasteel rond ’t Huys Dever.
Geschreven door Redactie BOL > Hans Geerlings

Dag van het Kasteel rond ’t Huys Dever.

’t Huys Dever in Lisse doet 2e Pinksterdag (24 mei) op een bijzondere manier mee met de landelijke Dag van het Kasteel. De deur van de gerestaureerde donjon blijft dicht, maar belangstellenden kunnen vanaf het Dever-terrein een waterwandeling in de omgeving maken......

‘Wat? Water!’ is dit jaar het thema van de Kastelendag. Water is heel belangrijk voor kastelen en buitenplaatsen. De slotgracht zorgde voor verdediging van de kasteelbewoners. ’t Huys Dever heeft drie waterputten, maar meestal kwam het drinkwater ook uit de gracht.

De Covid-maatregelen bieden de kans om nu eens aandacht te besteden aan de omgeving van de Nederlandse kastelen. Veel kastelen en buitenplaatsen hebben niet alleen prachtige tuinen en bossen waar je heerlijk kunt wandelen, ook het landschap eromheen is vaak de moeite waard. De route van de Dever-wandeling brengt de deelnemers via de Poelpolder langs de plek waar voor 1370 mogelijk een voorganger van de middeleeuwse woontoren heeft gestaan.

Wandelaars zijn op maandag 24 mei welkom van 10.00 tot 16.00 uur. De routebeschrijving is inclusief koffie, thee of limonade verkrijgbaar voor 2,50 euro.