Datum: 12-05-2021 - 20:04
04
me
'21
Huis-aan-Huis inzameling Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Huis-aan-Huis inzameling Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood

Op 7 mei a.s. houden wij, Sam's Kledingsactie, een huis-aan-huis inzameling in Lisse. Kleding die vóór 10.00 uur, in een gesloten plastic zak, aan de straat is gezet wordt dan opgehaald.
Wij hopen dat u deze actie -en daarmee ook de mensen in nood- een warm hart toedraagt...

Dit zijn we en dit doen we

Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood is -al meer dan 50 jaar- één van de grootste, charitatieve kledinginzamelaars in Nederland.
Wij zamelen op verschillende manieren herdraagbare kleding en schoenen in via kledingcontainers, kleding inleverpunten-aan-huis (depot’s) en tijdens de Kledingacties in voor- en najaar.
Daarnaast houden wij jaarlijks een aantal huis-aan-huis-acties.

Onze chauffeurs halen de ingezamelde kleding op en kunnen zich legitimeren als vervoerders voor Sam's.
De ingezamelde kleding wordt verzameld in ons centrale magazijn in Leek. Vervolgens wordt het verkocht aan sorteerbedrijven. Deze sorteren de kleding op soort, maat en kwaliteit.
Herdraagbare kleding wordt getransporteerd naar landen buiten de Europese Unie. Met name naar Afrika en Oost-Europa. Hier is behoefte aan goede tweedehands kleding. De kleding wordt op tweedehands markten verkocht tegen lage prijzen. Zo wordt kleding voor iedereen toegankelijk.

De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat o.a. naar projecten van Cordaid in binnen- en buitenland.

Projecten

Voor meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie, de projecten die wij ondersteunen en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd kunt u terecht op www.samskledingactie.nl  of op www.facebook.com/samskledingactie en www.instagram.com/sasms.kledingactie

Met vriendelijke groet, team Sam's