Datum: 12-06-2021 - 19:19
28
apr
'21
4 en 5 mei: Thuis stilstaan bij vrijheid
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

4 en 5 mei: Thuis stilstaan bij vrijheid

Op 4 en 5 mei herdenken we oorlogsslachtoffers en staan we stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog. Door de huidige omstandigheden herdenken en vieren we dit jaar vanuit huis. Niet met elkaar, maar zeker wel samen....

4 mei: thuis herdenken

Net als in heel Nederland is er in Lisse dit jaar geen publieke herdenking op 4 mei om 20.00 uur bij het monument. U kunt thuis de Nationale Dodenherdenking volgen op televisie. Burgemeester Lies Spruit houdt haar 4 mei toespraak online. Ook legt zij, samen met de voorzitter van de Werkgroep 4/5 mei, op een eerder moment een krans bij het monument en bloemstukken bij de oorlogsgraven. Kinderen van de Klarinet school zullen een bloemstuk leggen bij het B17 monument in de Engel. De beelden van de kranslegging en de toespraak kunt u na de Nationale Dodenherdenking op 4 mei bekijken op www.lisse.nl. De toespraak is ook terug te lezen in LisserNieuws van 11 mei.

U kunt thuis de Nationale Dodenherdenking volgen en mee doen vanuit huis. 19.58 uur Speel mee met het Taptoe-signaal vanuit huis. Voor bladmuziek, kijk op www.4en5mei.nl 20.00 uur Houd 2 minuten stilte 20.02 uur Zing mee met het Wilhelmus vanuit huis, vanaf uw balkon of vanuit uw tuin.

5 mei: thuis vieren

Op 5 mei vieren we onze vrijheid. Ook deze dag vieren we vanuit huis. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei vraagt u ook deze dag de vlag uit te hangen.

Foto's dodenherdenking 2020