Datum: 12-05-2021 - 18:58
16
apr
'21
De mooiste werkervaring doe je op in het LAM museum - WORD KIJKCOACH!
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

De mooiste werkervaring doe je op in het LAM museum - WORD KIJKCOACH!

Creatief denken, empathisch vermogen en samenwerken: het zijn dé skills van de toekomst. Wil jij deze vaardigheden optimaal ontwikkelen en groeien als medewerker én mens? Kom dan solliciteren in het LAM museum. Kennis van kunst of musea is niet nodig. Sterker nog: we vinden het leuk als je een andere achtergrond hebt....

Heb je verder ambitie op het gebied van gesprekstechnieken, inlevingsvermogen en word je vrolijk van een spontaan gesprek met een vreemde, dan kunnen jij en wij weleens een match made in heaven zijn.

We zijn een museum met een missie

Het LAM museum is een museum met een missie. Met de grootste foodart collectie in de wereld, een gebouw met wauw-factor en een bevlogen en divers team laten we bezoekers van alle leeftijden anders kijken. Niet om de kunst te verheffen, maar de bezoeker te inspireren met nieuwe ideeën.
Het LAM is een instapmuseum, een plek die je net zo makkelijk binnenwandelt als een supermarkt. Een plek waar je kunst lelijk, gek of mooi mag vinden, en een plek waar je je slim voelt ook als je níéts van kunst weet. Een plek waar je mag kletsen en schaterlachen en waar je het met ons mag hebben over Messi, de Kardashians of je lievelingseten.

Kijkcoach, kan ik dat wel?

Natuurlijk! Als je maar eager bent om te leren, van mensen houdt en écht kunt luisteren. Jouw baan als Kijkcoach is een springplank naar je toekomst. Of je nu bakker, architect, verpleger of marketingmanager wil worden of bent geweest: het LAM concept helpt je in het verder ontwikkelen van een open en kritische blik, vergroot je mensenkennis en biedt oneindige communicatieve praktijkervaring. Jij inspireert de bezoekers, de bezoekers en je collega’s inspireren jou.

Wat ga ik doen als Kijkcoach?

- Je heet bezoekers welkom en prikkelt ze anders te kijken
- Je geeft geen colleges, maar praat en kijkt mét bezoekers
- Je weet dat luisteren een kunst is, jij luistert en leert graag van onze museumgasten
- Kinderen en studenten in onderwijsverband daag je regelmatig uit om op nieuwe manieren naar kunst en hun eigen vakken te kijken
- Je bent super hartelijk en streng als het moet. Naast je coachende rol bescherm jij de kunst. Liefst met een beetje humor
- Tussendoor typ je de meest bijzondere bezoekerservaringen of andere dingen waar we van kunnen leren in ons digitale logboek
- Je weet dat de details tellen; je zet je scherpe blik en energie net zo graag in om het gebouw spic en span te houden
- Buiten werktijden ben je een echte LAM-ambassadeur, iemand die oprecht enthousiast is over het concept en vrienden en familie uitnodigt om het nu eens zélf te ervaren

Goed om te weten

Voor deze functie zijn we op zoek naar enthousiastelingen die gemiddeld 2 keer per week beschikbaar zijn, op zowel week- als weekenddagen zodra de musea weer open mogen.

Er zijn reguliere diensten van 10u30-16u30 en van 11u30-17u30 op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en/of zondag. Daarnaast zijn er aangepaste diensten zoals schoolbezoeken die in tijd en dag kunnen variëren.

Vaste dagen of alleen in het weekend werken is niet mogelijk: we vertrouwen op jouw flexibiliteit.

Als LAM-Kijkcoach verdien je 13 euro bruto per uur.

De baan als Kijkcoach is de perfecte mogelijkheid om je communicatie-skills in de praktijk te brengen en te polijsten. Je start met een contract van zeven maanden en je werkt maximaal drie jaar als Kijkcoach in het LAM.

Laat van je horen

Maak een korte video waarin we je leren kennen en jouw enthousiasme voor deze functie voelen. Je kunt de video mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op 10 mei 2021 sluiten we de vacature.
LAM museum
Keukenhof 14, Lisse
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
@LAM_museum

Klik hier voor alle vacatures op BOL