Datum: 12-05-2021 - 20:44
03
me
'21
Uit je BOL gaan met....Ronny Grimbergen.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Uit je BOL gaan met....Ronny Grimbergen.

De  rubriek waar steeds andere bekende mensen uit Lisse en Lisserbroek aan het woord komen. Zij beantwoorden een aantal vragen over zichzelf.
Dit keer is het de beurt aan ......Ronny Grimbergen.

Van wie ben je er een?

Ik ben een trotse ‘Spetter’! Ik kom uit een gezin met 2 kinderen: mijn zusje Marieke en ik. De naam ‘Spetter’ doet de oud-Lissers en vooral Engelaars wel een belletje rinkelen. Dit is de bijnaam van mijn opa Cor Grimbergen, de vader van mijn vader Loek Grimbergen. Hij is één van de 12 kinderen en komt dus uit een grote Lissese familie. Mijn moeder komt uit Zuidlaren in Drenthe en dus minder bekend op het dorp.

Je jeugdjaren: hoe kijk je daarop terug?

Ik ben geboren en getogen in de Engel. Een betere plek om op te groeien kan ik me niet bedenken. Het was toentertijd een échte buurtgemeenschap waar iedereen elkaar kende. Ik was een jongen die niet op zijn mondje gevallen was (nog niet haha!) en daardoor kenden een hoop mensen mij. Verder woonde er een hoop familie in de wijk wat mij een veilig gevoel gaf. Ik heb er een mooie jeugd en paar prachtige anekdotes aan over gehouden! Als ik er aan terugdenk verschijnt er een mooie en brede glimlach op mijn gezicht.

Waar kennen mensen jou van?

Ik denk dat de meeste mensen mij kennen van FC Lisse. Wanneer ik niet aan het werk ben, ben ik daar veel te vinden. Als 4-jarige ben ik er begonnen met voetballen en 24 jaar later loop ik er nog steeds een keer of 4 in de week. Momenteel ben ik hoofdtrainer van de 023 en organiseer ik samen met een groep mensen het voetbalkamp. Daarnaast voetbal ik zelf nog en zit ik graag in de kantine voor de derde helft.
Verder heb ik aantal jaar met héél veel plezier bij ‘De Engel’, of ‘Juf’ in de volksmond, gewerkt. Een écht bruin café en restaurant waar ze een grote groep vaste gasten hebben. Ruim 9 jaar lang heb ik daar gewerkt en ik kom er nu graag om aan de goede kant van de bar te zitten. Dus daar zouden mensen mij ook van kunnen kennen.

Waar word je gelukkig van?

Een lange zomeravond in de tuin zitten met goede vrienden. Muziek, een goed stuk vlees, een mooi glas wijn en een knisperend haardvuurtje, dat zijn avonden waar ik er niet genoeg van kan hebben!

Wat zijn je hobby’s?

Naast training geven bij FC Lisse heb ik nog één andere grote passie: muziek! En dan vooral het luisteren ernaar, want een instrument bespelen kan ik helaas niet. Ik bezoek graag concerten van grote artiesten als The Rolling Stones en Bruce Springsteen tot kleinkunst van Daniël Lohues. Voor al dat soort dingen kun je me wel charteren. Daarnaast luister ik nog graag naar LP’s op mijn platenspeler.

Je favoriete vakantie en/of vakantiebestemming?

Italië staat daar toch wel met stip op 1. Alles klopt in dat land: het klimaat, het eten, de wijn en de mensen. Een combinatie die ik erg belangrijk vind als ik op vakantie ga.

Wat maakt het wonen in Lisse/ Lisserbroek voor jou zo speciaal?

Ik zeg weleens gekscherend tegen mensen die hier niet vandaan komen: 'noem nou eens één ding op dat Lisse niet heeft?' ‘Een treinstation’ is dan vaak het antwoord. Nou heb ik er toch een hekel aan om met het openbaar vervoer te reizen, dus dat komt goed uit. Verder dan dat antwoord komen buitenstaanders vaak niet. Een gezellige dorpskern, mooie cafés, goede restaurants en veel sportverenigingen. Dan kan dat station me gestolen worden!

Wat wil je zeker nog doen? De zogenaamde to-do list.

Ik zou nog wel eens een keer een rondreis willen maken door Amerika, het liefst in een oud Volkswagenbusje. Vooral de West Coast is een gebied dat me trekt. De Golden Gate Bridge, Route 66, The Grand Canyon en Las Vegas zijn echt plekken waar ik graag eens naar toe zou willen.
Daarnaast staat ook een concert van Bruce Springsteen (het liefst in het buitenland) nog erg hoog op het lijstje. Ik heb hem 1x live gezien op het Malieveld in Den Haag, zo goed ga je het niet snel meer zien en vinden.
Die twee met elkaar combineren, dát zou dan mijn ultieme droom zijn.

Welke  bekende (man/vrouw) voor Lisse(rbroek) heeft Ronny Grimbergen genomineerd?