Datum: 18-04-2021 - 18:36
06
apr
'21
Schooljudo en IT4Kids verlengen samenwerking voor meer duurzame (sport)kansen!
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Schooljudo en IT4Kids verlengen samenwerking voor meer duurzame (sport)kansen!

Schooljudo en Stichting IT4Kids verlengen het partnerschap. Het doel van deze samenwerking is om middels judo bij te dragen aan de sociaal emotionele ontwikkeling en weerbaarheid van kinderen op basisscholen in lager sociaal-economische wijken. Afgelopen jaar hebben ondanks COVID-19 ruim 1.500 kinderen gejudood en waarmee ze skills4life hebben opgedaan....

Colette Zee, directeur IT4Kids: “Als er één project is dat #skills4life van sport uitdraagt is het Schooljudo wel. Zowel tijdens de gymlessen, als in de klas worden deze waarden bijgebracht. Ontzettend mooi dat wij met IT4Kids aankomend jaar weer bij kunnen dragen aan de schooljudolessen in de lager sociaal-economische wijken. Daarnaast gaan we ons partnership intensiveren met een gezamenlijke campagne en een oproep om hardware te doneren ten gunste van schooljudo. Wij kijken uit naar ons duurzame partnership.”

Schooljudo

Schooljudo werkt al ruim 17 jaar aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Onze missie is om elk kind en elke klas krachtig te maken middels onze Schooljudo methodiek. Hierin laten wij de principes van ervarend- en bewegend leren terugkomen. Naast fysieke Schooljudo lessen, zorgt een digitale leeromgeving voor continuïteit in de klas. Zo kunnen de kinderen het hele jaar door, werken aan onze Schooljudo waarden: Vertrouwen | Samenwerken | Respect | Beheersing | Weerbaarheid | Discipline | Plezier

Schooljudo wordt o.a. verzorgd in Noordwijkerhout, Hillegom en De Zilk.

Voormalig Olympisch judoka en oprichter van Schooludo, Ruben Houkes:
“Vanaf de oprichting van IT4kids is Schooljudo al betrokken als partner. Daar zijn wij heel trots op.
Het idee dat je met de waarde van oude assets kinderen een kans geeft, is geweldig. De donaties aan IT4kids zorgen ervoor dat Schooljudo impact kan scoren en kinderen sterker en weerbaarder maakt. Juist zij die het nodig hebben.”

Doneer afgeschreven hardware voor Schooljudo

Stichting IT4Kids zamelt gebruikte en afgeschreven hardware in en schenkt de waarde hiervan aan
projecten van goede doelen die kinderen een (sport)kans geven. Via IT4Kids kunnen bedrijven hardware doneren waarvan de waarde geschonken wordt aan Schooljudo, één van de partners waar IT4Kids mee samenwerkt.

Meer informatie over het doneren van hardware, voor Schooljudo, is te vinden op: www.it4kids.com

Over Schooljudo

In 2004 richtte Olympisch judoka Ruben Houkes samen met zijn compagnon Ziggy Tabacznik, Schooljudo op vanuit hun geloof in de pedagogisch en vormende waarde van de sport. De opgedane levenslessen tijdens hun judo carrière; hebben zij omgezet naar een uniek programma, gericht op de sociaal emotionele ontwikkeling en weerbaarheid van kinderen. De filosofie achter het programma is gebaseerd op zogeheten skills4life die een basis hebben in judo en door ons zijn gedefinieerd als: samenwerken, respect, vertrouwen, weerbaarheid, discipline en beheersing. Op ruim 400 plekken in Nederland brengen wij de eeuwenoude filosofie van het judo.
www.schooljudo.nl 

Over Stichting IT4Kids

Stichting IT4Kids zet zich in voor kinderen. Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 423.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. Dat is maar liefst 1 op de 8 kinderen en zelfs 1 op de 4 in de steden. Veel kinderen uit deze groep missen de kans om te kunnen sporten. IT4Kids vindt dat elk kind moet meedoen!

Skills en waarden als respect, weerbaarheid, samenwerken, omgaan met verlies worden geleerd bij het meedoen aan sporten. Dit zijn #skills4life die zo belangrijk zijn in elke fase van ons leven.

IT4Kids zamelt gebruikte en afgeschreven hardware in en schenkt, namens de donateur, de waarde hiervan aan projecten van goede doelen die kinderen een (sport)kans geven die dat om financiële of fysieke beperkingen niet kunnen.

Stichting IT4Kids heeft de ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) status. Dit betekent dat IT4Kids als officieel goed doel erkend is door de overheid waardoor het voor donateurs, met terugwerkende kracht, vanaf januari 2015 mogelijk is om de giften en donaties aan IT4Kids van de inkomstenbelasting af te trekken. Daarnaast is IT4Kids lid van Goede Doelen Nederland en werkt zij volgens de CBF-richtlijnen.
www.IT4Kids.com 

Afbeelding van markuzsm via Pixabay