Datum: 19-09-2021 - 08:08
13
apr
'21
Uit je BOL gaan met....Rob van der Poll.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Uit je BOL gaan met....Rob van der Poll.

De  rubriek waar steeds andere bekende mensen uit Lisse en Lisserbroek aan het woord komen. Zij beantwoorden een aantal vragen over zichzelf.
Dit keer is het de beurt aan ......Rob van der Poll.

Van wie ben je er een?

Ik ben een zoon van Siem van der Poll en Ria Hogervorst. Allebei geboren in de Engel. Mijn vader is de jongste van 15 en was in zijn jeugd een uitstekende amateur wielrenner. Mijn moeder is de dochter van Cees en Jo Hogervorst de eigenaar van Café de Morgenzon en een schoenmakerij. En ik ben het broertje van Ronald en Edward.

Je jeugdjaren: hoe kijk je daarop terug?

Ook ik ben geboren in de Engel en heb altijd gezegd dat je nooit ergens beter kon opgroeien als in de Engel. We hadden alles wat we in die tijd nodig hadden. School dichtbij, mooie achterpaden waar we regelmatig met veel vrienden en vriendinnen te vinden waren, maar het grootste plezier heb ik in de speeltuin gehad. Heerlijk na school voetballen en een beetje chillen zoals ze dat nu noemen. We hebben daar zeker tot onze 16de rond gehangen.

Een ontroerend, emotioneel moment uit je leven.

Het verlies van dierbaren was erg emotioneel. En een ontroerend moment was tijdens onze bruiloft in de kerk. Na afloop van de mis stonden daar ineens 50 kinderen die voor ons een lied zongen. Speciaal voor ons geschreven door de vrijwilligers van de speeltuinvereniging Kindervreugd. Kippenvel nu ik het weer op schrijf.

Waar kennen mensen jou van?

Ik ben bijna 25 jaar voorzitter geweest van SV Kindervreugd. Ik heb daar heel veel mensen ontmoet en veel kinderen zien opgroeien. Nu ben ik sinds 2 jaar voorzitter van CV de Gaapstokken. De carnavalsvereniging waar ik in 2016-2017 samen met Monique het prinsenpaar ben geweest.

Waar word je gelukkig van?

Mijn gezin. Ik ben nu 25 jaar samen met Monique van Rooijen waarvan 17 jaar zijn getrouwd. We hebben 3 kinderen Milan 13 jaar, Lotte 11 jaar en Nienke 8 jaar. Het is altijd leuk om samen dingen te ondernemen.

Welke eigenschap heb je die weinig mensen nog weten?

Ongeduldig, gemakzuchtig en perfectionist. Drie eigenschappen die soms met elkaar botsen en ook niet altijd heel leuk zijn voor de mensen om mijn heen!

Doe je vrijwilligerswerk?

Ja dat kan je wel zeggen! Ik doe dat met heel veel plezier. Ik ben nu voorzitter van CV de Gaapstokken. We organiseren samen met een grote groep vrijwilligers alle activiteiten rondom de carnaval. Afgelopen maanden zijn dan ook heel lastig geweest. We hadden met elkaar een mooi programma klaar en helaas konden we geen carnaval vieren. Gelukkig hebben we wel verschillende online bingo’s en quizen georganiseerd om de middenstand te helpen in deze lastige tijd, maar ook hebben we geprobeerd de vereniging meer op de kaart te zetten. En dat is wel gelukt gezien de animo die er was voor deze online avonden. Daarnaast organiseer ik voor SV Kindervreugd nog een aantal activiteiten en ben ik er waar nodig bij. Daarnaast zit ik bij de Harddraverij in de commissie spel en ontspanning.

Wat zijn je hobby’s?

Sport kijken, naar de voetbal met mijn vader en broer, fotografie en video’s maken, gezellig met familie en vrienden borrelen en eten. En natuurlijk al het vrijwilligerswerk dat ik doe.

Je favoriete vakantie en/of vakantiebestemming?

Een land waar we als gezin kunnen genieten van alles wat ons daar wordt geboden. Dit kan dus over de hele wereld zijn, maar de afgelopen jaren was dat in Nederland. Helaas is afgelopen jaar de vakantie naar Turkije niet door gegaan.

Wat maakt het wonen in Lisse/ Lisserbroek voor jou zo speciaal?

Lekker in de buurt van familie en vrienden. Lisse is een dorp waarvoor iedereen iets te doen is. Heerlijke restaurants en leuke terrassen. En met carnaval en de feestweek voldoende activiteiten om naar uit te kijken.

Ben je een ochtend- of een avondmens?

Helaas allebei!

Cultuur of natuur?

Cultuur doen we helaas veel te weinig, al hebben we wel alle theatershows van Acda en de Munnik bezocht. Afgelopen jaar hebben we wegens de lockdown heel veel gelopen in de natuur.

Hoe duurzaam ben je?

Ik probeer zoveel mogelijk afval te scheiden en leer ik mijn kinderen om alles netje in de afval bakken te gooien. Verder hebben we geen groene toepassingen aan huis of auto! Tijdens de boodschappen verbaas ik me wel over hoe sommige boodschappen verpakt zitten, maar ik koop het wel. Zakelijk doen we een hoop aan duurzaamheid. Ik vind dat de mogelijkheden om duurzaamheid toe te passen daar beter lukt. Al zullen we het thuis wel moeten blijven proberen.

Wat wil je zeker nog doen? De zogenaamde to do list.

Ik zou heel graag na mijn actieve vrijwilligers carrière (welke nog jaren kan duren) bij een politieke partij me willen richten op vrijwilligers en verenigingen. Het zorgen dat verenigingen weer de dingen kunnen doen waarin ze goed zijn, het bij elkaar brengen van mensen. Iets waar de politiek veel over praat maar waar er toch voor de verenigingen altijd veel regels blijven. Hierdoor worden een hoop mooie initiatieven niet tot uitvoering gebracht!

Wat wil je nog kwijt dat hierboven niet vermeld staat?

Dat ik iedere vereniging zou willen vragen om eens verder te kijken om mensen van buitenaf te vragen om eventueel te helpen. Veel mensen nemen niet de stap om dit aan jullie te vragen. En ze kunnen helpen bij van alles, bv het bijhouden van het terrein rondom je vereniging of het bezorgen van informatie over de vereniging. Vaak gebeurt dit niet omdat we het allemaal zelf wel even doen. Wij willen vaak andere mensen niet tot last zijn, maar ik denk dat het iedereen helpt om het toch te vragen.


Welke  bekende (man/vrouw) voor Lisse(rbroek) heeft Rob van der Poll genomineerd?