Datum: 12-06-2021 - 18:55
24
mrt
'21
Uit je BOL gaan met....Ellen van der Zwan.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Uit je BOL gaan met....Ellen van der Zwan.

De  rubriek waar steeds andere bekende mensen uit Lisse en Lisserbroek aan het woord komen. Zij beantwoorden een aantal vragen over zichzelf.
Dit keer is het de beurt aan ......Ellen van der Zwan.

Van wie ben je er een?

Ik ben een dochter van Aad van Oosten, geboren aan de Hillegommerdijk in Lisserbroek. Het gezin bestond uit moeder, stiefvader en 3 zoons en 2 dochters.
Mijn moeder is Joke (Jopie) de Kuijper, geboren in de Narcissenstraat in Lisse. Een groot gezin bestaande vader, moeder en 12 kinderen,11 dochters en 1 zoon.
Ik heb 1 broer, Hans.

Je jeugdjaren: hoe kijk je daarop terug?

Ik ben in 1965 geboren in Emmeloord en op mijn achtste jaar verhuisd naar Nieuw-Vennep. Daar heb ik tot mijn 22e jaar gewoond. Ik heb een goede jeugd gehad, ik kwam niets tekort en ben liefdevol opgevoed. Ik vond het heerlijk om buiten te spelen, te sporten en dan voornamelijk voetballen en thuis spelletjes te doen met mijn ouders en mijn broer Hans. School was niet mijn favoriete hobby maar ik heb deze met goede cijfers doorlopen.
Ik heb de INAS opleiding gevolgd en het leukst aan deze opleiding waren de stage periodes met als hoogtepunt de stage in het Marine hospitaal in Overveen. Ik was toen een jaar of 16/17 en verbleven toen in totaal 4 weken intern m.u.v. de weekenden met een paar klasgenoten in het hospitaal. Geweldige tijd!

Een ontroerend, emotioneel moment uit je leven.

Dat is met stip de geboorte van mijn zoon, Kevin. Dit jaar wordt hij alweer 18 jaar.
Emotioneel en verdrietig het overleden van mijn vader. Hij 3 jaar geleden overleden aan een ernstige ziekte.

Waar kennen mensen jou van?

Ik werk inmiddels bijna 32 jaar met veel plezier in het distributiecentrum van C&A aan de Vennestraat in Lisse. Vele collega’s zien gaan en komen maar er is een grote vaste kern die er net als ik al jaren werken.
Men kent mij misschien ook van FC Lisse. Ik kwam als 17 jarig meisje voetballen bij FC Lisse omdat er nog geen veldvoetbal voor dames was in Nieuw-Vennep en later als veelzijdige vrijwilligster waardoor ik veel contacten heb opgebouwd.

Waar word je gelukkig van?

Ik word gelukkig van mijn gezin en mijn familie. Maar ook van een bezoek aan een restaurant, theater of bioscoop.
De geur en kleuren van de hyacinten in het voorjaar. Of gewoon lekker thuis op de bank.

Wat zijn je hobby’s?

Wandelen; dit kan zijn in de bossen, strand of duinen maar ook in en rondom Lisse met als voorkeur rand Poelpolder is het lekker vertoeven.
Sloepvaren; van april tot oktober ben ik met mijn man veel te vinden op het water. De wereld vanaf het water ziet er zo anders uit en het is ontzettend rustgevend. Nederland is prachtig.
Fotografie; sinds de Corona tijd probeer ik dit op te pakken en ik ben van plan om een cursus te gaan volgen.

Doe je vrijwilligerswerk?

Ik ben al jaren vrijwilligster bij FC Lisse. Ik ben begonnen als trainster bij de jongste jeugd, leeftijdscoördinator F pupillen, organisatie jeugdloterij, opzetten Kidzclub FC Lisse, toernooicommissie, sponsorcommissie en de laatste jaren ben ik coördinator van het kledingplan bij FC Lisse. Alle jeugdteams van de F pupillen t/m A junioren en de meisjes/dames voetballen in door bedrijven gesponsorde tenues zodat zij dit niet zelf hoeven aan te schaffen en te bekostigen. Deze kleding wordt in bruikleen afgegeven aan het begin van het seizoen en aan het eind van het seizoen weer ingeleverd.
Het vergt wel enige organisatie om dit van A tot Z geregeld te hebben. Ik ben wel een type dat uitdaging wil hebben dus als ik iets een aantal jaren heb gedaan en het staat goed op poten dan ben ik wel weer toe aan iets nieuws.

De laatste jaren help ik op het stembureau tijdens verkiezingen.

Daarnaast ben ik kaderlid geweest bij de FNV en wijkhoofd van de Kankerbestrijding in Lisse. Dankbaar werk maar ik heb maar 2 handen en soms moet je keuzes maken in het werk wat je wilt doen.

Je favoriete vakantie en/of vakantiebestemming?

Naast het varen is dit is ongetwijfeld een zonvakantie en mijn voorkeur gaat uit naar de Canarische eilanden of aan de Noord-Egeïsche zee in Turkije. Daar is het een stuk koeler dan aan de Turkse Riviera.

Wat maakt het wonen in Lisse voor jou zo speciaal?

Ik woon met heel veel plezier al 34 jaar in Lisse, ik werk in Lisse, FC Lisse, Keukenhof, het Vierkant, diversiteit in winkels(Blokhuis mag wel toekomstproef gemaakt worden vind ik) en de Poelmarkt. Vlakbij uitvalswegen en de Kaag.

Wat staat er nog op je bucketlist?

Ik wil in de toekomst dolgraag een reis naar Lapland maken. Het is mijn ultieme droom om een huskytocht, sneeuwschoenwandeling en sneeuwscooter tocht te maken, het noorderlicht te aanschouwen met eigen ogen en te verblijven in een cottage met sauna en open haard.
Ook wil ik Krakau gaan bezoeken en vanuit daar naar concentratiekamp Auswitch en Birkenau. Een gitzwarte periode uit de geschiedenis maar ik wil dit toch gaan bezoeken.

Hoe duurzaam ben je?

Dat kan beter maar ik doe mijn best.
Op het dak hebben wij zonnepanelen, afval wordt keurig gescheiden.

Wat wil je nog kwijt dat hierboven niet vermeld staat?

Ik verveel mij niet maar ik hoop dat binnen afzienbare tijd het mogelijk wordt dat iedereen weer zijn oude leventje op kan pakken. Ik kijk ernaar uit om na een jaar weer compleet met mijn familie bijeen te komen, uit eten te gaan met mijn man en zoon, een kop koffie met een vriendin te drinken in dorp of weer bij mijn zoon langs de lijn te staan als hij gaat voetballen. En dan natuurlijk de derde helft meepakken en met een aantal mensen gezellig bij te kletsen.

Welke  bekende (man/vrouw) voor Lisse(rbroek) heeft Ellen van der Zwan genomineerd?