Datum: 18-04-2021 - 19:31
26
feb
'21
Voorbereidingen Nieuw Trompenburg: Bomen met herinneringen sneuvelen.
Geschreven door Gemeente Lisse

Voorbereidingen Nieuw Trompenburg: Bomen met herinneringen sneuvelen.

Deze week is Hovenierbedrijf Jonker gestart met voorbereidende werkzaamheden die noodzakelijk zijn om het terrein bouwrijp te maken. De meeste bomen en het groen werden gekapt en gesnoeid. Daar waar mogelijk werd er nog gekeken of de bomen nog een tweede leven aan zouden kunnen.....

Volgens de werknemers is dat altijd een kwestie van een afweging tussen kosten en baten. Men moet er zeker van zijn dat de boom zich in nieuwe grond zal gaan hechten. Zo moest na wikken en wegen de boom aan de Achterweg toch wijken. Twee bomen aan de Heereweg blijven in ieder geval nog staan en zullen beschermd worden. Later zal gekeken worden waar deze bomen hergebruikt kunnen worden. Voor de nieuwbouwwijk zullen ze aan de grote kant zijn, maar wellicht is een plek langs de Randweg of bij het Keukenhofbos nog een optie.

Een aantal jaren geleden zijn er wat fruitbomen aangeplant. (zie artikel) Deze zullen ook hergebruikt worden. Ook zal het bankje herplaatst worden. Een mogelijke locatie zou de strook tussen de ontsluitingsweg van de nieuwbouwwijk en de Josephschool kunnen zijn.

Voor sommige bewoners van Rustoord was de kap van de grote bomen een emotioneel moment. Deze bomen stonden er al toen het oude Rustoord nog in gebruik was. Een boom met herinneringen sneuvelt. 

Foto onder met dank aan Arja Luijk.