Datum: 17-04-2021 - 06:32
25
feb
'21
Een verontruste burger aan het woord: huisuitzetting kan toch niet?!
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Een verontruste burger aan het woord: huisuitzetting kan toch niet?!

De redactie ontving al een aantal keer de tip om  portretten te maken van mensen op straat, inwoners van Lisse en Lisserbroek. Wat is hun verhaal? Wat houdt de mensen bezig?
Donderdag 25 februari werd de redactie van Blik op Lisse gebeld door de 83 jarige mevrouw Miep Timmermans. Heb je het al gelezen in de krant?......

Mevr. Timmermans doelde daarbij op het artikel van Ed Olivier in het Leidsch Dagblad, waarin gemeld werd dat de 76 jarige Dick Dronkert vanaf 24 maart geen dak meer boven zijn hoofd heeft. Woningcorporatie Stek wil hem uit zijn seniorenwoning zetten, omdat hij met zijn Sint Bernardhond overlast zou veroorzaken. Een viertal bewoners heeft geklaagd dat ze Dronkert op de galerij niet kunnen passeren als hij daar met zijn huisdier langsloopt en voelen zich geïntimideerd. Ook zou de hond 's zomers  in de hal van het complex gezet worden om daar af te kunnen koelen. Hond Linos zou teveel overlast veroorzaken.

Niet alleen het LD, maar ook de Telegraaf heeft het nieuws opgepakt. Via social media kanalen is een hele discussie losgebarsten. Ook mevr. Timmermans vindt dat dit niet kan. Zij woont vlakbij de man en ziet hem iedere dag voorbij lopen. De geboren Limburgse heeft geruime tijd in Lisse gewoond, is daarna verhuisd naar Bergen op Zoom en woont nu weer twee jaar in de Eikenlaan. Ze zag Dronkert en Linos iedere dag voorbij lopen: "Iedereen vindt het erg dat hij zijn huis wordt uitgezet, maar niemand doet er iets aan. Ik zag hem net gelukkig weer lopen. Dat doet me goed. Hij kwam alleen niet verder, want iedereen hield hem aan."

Timmermans vervolgt: "Er moet aandacht aan geschonken worden, want als we nu niets doen is iemand anders ook weer de pineut. Maar ik denk dat we te laat zijn. Ik hoop wel dat er veel respons op komt. Ja, hij kan blijven zitten, maar dan moet die hond weg. Dat doe je zo'n man toch niet aan. In Den Haag had hij vroeger met zijn vrouw drie van die Bernhardhonden. Toen had hij wel een ander huis, maar je neemt toch geen afscheid van je hond? Dat is een kind voor hem. Die ze je niet zo even aan de dijk." 

Weer terug in LIsse.

Mevr. Timmermans is in ieder geval wel weer blij dat ze weer in LIsse woont. Ze vindt het fijn dat ze vriend is van Blik op Lisse, waar onder andere aandacht aan sport besteed wordt. Iets dat ze zelf met haar ex-man ook veel  gedaan heeft. Timmermans: Ik doe heel veel op mijn Ipad en puzzel heel veel. Ik heb gelukkig ook heel veel aanloop. De laatste tijd alles 1 op 1."

Foto met dank aan Aad Wannet.