Datum: 28-07-2021 - 19:14
08
jan
'21
UPDATE foto's Lowietje Lisse: een kijkje, niet alleen in de keuken.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

UPDATE foto's Lowietje Lisse: een kijkje, niet alleen in de keuken.

In overleg met Lowietje Lisse hebben we de foto's in ons eerste bericht aangepast in deze update. De foto's van het buitenterrein zijn gebleven, de foto's binnen worden in de loop van volgende week opnieuw gemaakt op het moment dat alles helemaal af is. We zullen hiervan ook een vlog maken. In onderstaande toegevoegde foto's ziet u wel een aantal gerechten staan. Krijgt u al trek?...

Er is nog volop activiteit op en rond hotel restaurant Lowietje Lisse. Bij aankomst ziet het parkeerterrein er al heel anders uit. Een mooie haag rondom het terrein, aangeplante grassoorten tussen de verschillende paden, het doet zelfs ietwat denken aan een duinlandschap. De entree is zwart geschilderd, de sorteermachine van de Nachtegaal is verwijderd. Er wordt op dinsdag 5 januari nog volop geschilderd.......

Alle kozijnen aan de buitenkant worden door drie schilders zwart geschilderd.
Ook zijn er elektriciens bezig met het lichtplan, terwijl de receptioniste wordt gevraagd naar de sleutel van de draaideur.

De receptie heeft nog zijn vertrouwde kleur, maar zal op een gegeven moment ook aangepakt gaan worden. Een nieuw entree voor het restaurant is al voorbereid op de plek waar voorheen het 'rokershok' was. In het restaurant kijk je je ogen uit. Zoek de verschillen zou hier ondoenlijk zijn. De grote kast om de open haard is gesloopt. Daar hangen nu aan de zwarte muren grote spiegels met een gouden rand. De geur van verf mengt zich met die van het nieuwe, hoogpolige, blauwe tapijt. Een grote piano, nieuwe tafels en stoelen met een blauwe of oranje bekleding. De kaartjes hangen er nog aan. Gelukkig hoefde de keuken verder niet aangepast te worden. Dat was wel even anders bij de bar. Die heeft met koperkleurige tegels en zwart geverfd ineens een heel andere uitstraling gekregen.

Het is duidelijk dat de finishing touch nog moet plaatsvinden. Eigenaar Robert Elzendoorn is nog volop aan het overleggen en werklui vragen zijn mening. Een kok werkt nu even als klusjesman: "Ik heb gewerkt als kok bij Berg en Dal en ook bij de Venneper lodge. Overal waar ik nodig ben, word ik ingezet, maar ik hoop hier bij Lowietje Lisse ook te mogen komen werken."

De opening was in eerste instantie gepland op 1 januari. Nu de lockdown tot 19 januari duurt is er dus meer speling. Yvonne Heerings: "De druk is nu een beetje van de ketel, maar 1 januari hadden we ook gehaald."

De vlaggen van Lowietje wapperen in de wind. Het wachten is op het einde van de lockdown.

Eerder verscheen: Hotel restaurant De Nachtegaal wordt Lowietje.