Datum: 12-06-2021 - 19:28
02
jan
'21
Uit je BOL gaan met.....Kees van der Zwet.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Uit je BOL gaan met.....Kees van der Zwet.

De  rubriek waar steeds andere bekende mensen uit Lisse en Lisserbroek aan het woord komen. Zij beantwoorden een aantal vragen over zichzelf.
Dit keer is het de beurt aan ......Kees van der Zwet.

Van wie ben je er een?

Mijn vader was Kees van der Zwet, zoon van Dirk van der Zwet en Marie Schrama. Hij is in 2001 overleden na een huwelijk van 50 jaar met mijn moeder Aleida Meeuwissen, dochter van Jan Meeuwissen en Mantje Vrijburg. Met mijn moeder van 91 vorm ik nog steeds een gezamenlijke huishouding. Tot mijn 28e heb ik in met veel plezier in De Engel gewoond. Toen de woning in de Nic Damesstraat gerenoveerd zou gaan worden, heb ik een huis in de Poelpolder gekocht. Binnen de Poelpolder ben ik nog eenmaal verhuisd en woon daar dan ook nog steeds.

Je jeugdjaren: hoe kijk je daarop terug?

Op mijn jeugdjaren kijk ik met plezier terug. Redelijk onbezorgde schooljaren op de Beekbrugschool toen nog bij de broeders van St Louis. Mijn middelbare schooltijd was in eerste instantie minder succesvol. Na twee jaar Havo op het Fio kreeg ik het dringende advies, gezien mijn schoolresultaten, iets anders te gaan te doen. Dat werd uiteindelijk een lagere- en middelbare beroepsopleiding in de detailhandel. Uiteindelijk via avondstudie op latere leeftijd afgestudeerd als registeraccountant.
In mijn jeugd al vanaf jonge leeftijd bezig geweest met het aanvullen van zakgeld. Dat varieerde van het inzamelen van oude kranten tot bloembollenkaartenverkoop aan toeristen in het voorjaar, tot diverse krantenwijken en achter de bar in het Trefpunt (nu de Gewoonste Zaak).

Een ontroerend, emotioneel moment uit je leven.

Er zijn verschillende grote en kleine ontroerende en emotionele momenten Dit betreft privé en zakelijk successen en teleurstellingen. Wat vooral impact gehad heeft is het overlijden van de oma van mijn vaderskant op 14 jarige
leeftijd.

Als je terugkijkt op de afgelopen jaren als wethouder: Welk item bezorgt je hoofdpijn en wat was een topper?

De financiële positie van de gemeente baart me zorgen. Hoe kunnen we er voor zorgen dat we het huidige voorzieningen niveau, zowel sociaal als fysiek, ook naar de toekomst borgen, zonder dat dit tot onevenwichtige lastenstijging voor de inwoners leidt. We zullen in de toekomst scherper aan de wind moet zeilen. Dit vraagt van de medewerkers, maar ook van de inwoners het besef dat we zorgvuldig met de middelen om moeten gaan en dat in de toekomst niet alles meer kan of misschien een tandje minder moet.

Een topper is dat we de nieuwbouw van de Ter Specke sporthal en de nieuwbouw van FC Lisse nog steeds binnen de door de vorige raad vastgestelde uitgangspunten kunnen realiseren. Wel een kanttekening bij de finish (de
oplevering) worden de prijzen pas verdeeld. In dit kader is ook memorabel dat de reddingsoperatie rond de garantstelling voor de lening inzake Rustoord in relatieve rust is gerealiseerd.

Waar word je gelukkig van?

Om bij te dragen aan successen van anderen.

Welke eigenschap heb je die weinig mensen nog weten?

Dit vind ik lastig te beantwoorden. Ik ga er van uit What you see, what you get.

Wat zijn je hobby’s?

Aan de meeste kom ik helaas te weinig toe. Hoewel ik politiek wel ook steeds als hobby heb gezien. Daarnaast wandel, lees, schaak en golf ik graag. In het verleden heb ik ook veel en fanatiek aan stijldansen (geen wedstrijden) gedaan.

Wat wil je zeker nog doen? De zogenaamde to do list.

Misschien wil ik de toekomst mijn studie fiscaal recht nog eens afronden. Voor het overige houd ik geen echte to do list bij. In de huidige corona tijd zien we hoe betrekkelijk dat is.

Welke  bekende (man/vrouw) voor Lisse(rbroek) heeft Kees van der Zwet genomineerd?