Datum: 28-07-2021 - 18:20
04
dec
'20
Hotel restaurant De Nachtegaal wordt Lowietje.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Hotel restaurant De Nachtegaal wordt Lowietje.

In april 1902 werd de eerste steen van De Nachtegaal gelegd. De locatie diende toen vooral als café en wisselplaats voor paarden. Daarnaast werden er ook enkele kamers verhuurd. Jaren later groeide het gebouw uit tot een volwaardig hotel met restaurant. Zelfs een casino deed zijn intrede....

De Nachtegaal is al meer dan 100 jaar een begrip in de Bollenstreek. Hoewel er in vergelijking met 1902 heel wat veranderd is aan de binnen- en buitenkant van het gebouw, zijn de sfeer en gastvrijheid altijd gebleven!
In 2010 zijn Rob Ruiten, Yvonne Heerings en Addie Wormgoor gestart met hotel restaurant De Nachtegaal in de huidige vorm. In 2019 vond er een grote make over plaats om zo het jubileumjaar 2020 groots in te zetten. Het bleek allemaal anders te lopen dan iedereen had verwacht. Corona zorgde er voor dat het restaurant dicht moest en ook de poorten van Keukenhof bleven gesloten.

De middenstand en de horecasector in het bijzonder maakte zware tijden door. Tegen deze stroom in gaat het de doorgewinterde ondernemers Robert Elsendoorn en Bas Paulus door met hun plannen. Beide zwagers laten zien wat creativiteit en inventiviteit teweeg kan brengen.

Ook nu wordt er weer hard gewerkt in en rondom De Nachtegaal. Binnen wordt het restaurant gerestyled. Tientallen werklui lopen af en aan met kwasten, hamers en zagen. Ook de buitenkant wordt onder handen genomen: het parkeerterrein wordt aangepast en de muren krijgen door een hogedrukreiniger hun kleurtje weer terug.

De Nachtegaal wordt Lowietje

In 2004 nam Robert Langs Berg en Dal over van zijn ouders en in 2015 het Tussenstation in Lisse. Al snel volgde een overname van de Venneper Lodge, aan de rand van natuurgebied Venneperhout in Nieuw – Vennep.
Zwager Bas zag de succesvolle werkwijze van Robert. Samen met zijn schoonouders lukte het hem om De Vogelensangh over te nemen. Het mooie, ruime en zonnige terras is voor velen wel bekend. En ook hier geldt: een ruime keuze op de menukaart, voor ieder wat wils.

De honger en ondernemersdrang waren nog niet gestild en dus werden Robert en Bas ook eigenaar van De Hanepoel aan de Ringvaart. Ook hier werd, net als bij De Nachtegaal, alles vernieuwd. En ook de naam moest daarbij veranderen.
Lowietje aan de Kaag was ‘geboren’. Het was een eerbetoon aan de vader van Robert.
De Nachtegaal zal vanaf 1 januari 2021 officieel de tweede Lowietje worden. Veel van het personeel kan blijven werken, ook Yvonne Heerings blijft verbonden aan Lowietje.
Nadat het restaurant opgeknapt is zullen ook de zalen en het hotel een metamorfose ondergaan. Laat dat maar aan rasondernemers Robert en Bas over.