Datum: 04-12-2020 - 15:47

Webbanners 700x80p Lisse

 

17
nov
'20
Versoepeling corono maatregelen met de handrem.
Geschreven door GGD Hollands Midden

Versoepeling corono maatregelen met de handrem.

Het aantal besmettingen in Nederland blijft dalen, hoewel de daling minder snel gaat dan de eerste golf. De testresultaten zijn dan wel positief, Minder mensen willen het coronavaccin nemen, aldus peiling. De bereidheid om een vaccin tegen corona te nemen is de afgelopen maanden alleen maar gedaald.....

Premier Mark Rutten en minister Hugo de Jonge gaven dinsdagavond 17 december wederom een persconferentie. Hieronder een korte samenvatting:

- Zwembaden, bibliotheken, pretparken en culturele instellingen mogen vanaf donderdag weer beperkt open.
- Het kabinet vraagt aan iedereen om het Sinterklaasfeest te verdelen over meerdere dagen. Rutte:" Sinterklaas gaf afgelopen zaterdag het goede voorbeeld met een coronaproof intocht. Laat ons dat voorbeeld volgen en op een goede manier invullen." Rutte vervolgde: " En Sinterklaas doet de inkopen natuurlijk alleen." Thuis mogen we 3 mensen ontvangen (was 2) en buiten mag je i.p.v. 2 personen nu met 4 personen zijn.
- Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje in openbare binnenruimten verplicht.
- Het kabinet ziet voorlopig verdfer geen reden om meer maatregelen te versoepelen. Rutte: "‘De cijfers die elke dag tot ons komen, zijn nog steeds te hoog. Maar de trend is positief."

Afbeelding van Orna Wachman via Pixabay