Datum: 04-12-2020 - 15:19

Webbanners 700x80p Lisse

 

18
nov
'20
Reuzenbollen zoeken 'eigenaren'.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Reuzenbollen zoeken 'eigenaren'.

De Gildemeesters Bollenstreek hebben als doel om in de streek tussen Leiden en Haarlem 80 reuzenbollen te plaatsen. Met deze ‘Giant Tulip Bulb Tour’ krijgt onze streek er een toeristische attractie bij. Wanneer de 80 bollen staan, wordt er een speciale fietsroute uitgezet. Zo is onze streek ook buiten het bloeiseizoen van de bollen aantrekkelijk om naar toe te komen....

De Reuzenbollen van de Bollenstreek zijn manshoge kunstwerken die, worden geadopteerd door een bedrijf of organisatie uit de Bollenstreek (van Leiden – Haarlem). Iedere bol is uniek en wordt beschilderd door een andere kunstschilder uit de regio, in zijn eigen stijl. En iedere bol vertelt een verhaal. Alle verhalen maken samen het verhaal van de streek, van alle gemeenten in de streek over de bollen tot aan de stranden. We hebben als streek heel veel verhalen te vertellen.

Galerie De Zwarte Tulp aan de Kanaalstraat 33 in Lisse is iedere week geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag. U bent dan ook van harte welkom in de Galerie. U kunt dan de reuzenbollen, die al beschilderd zijn, bekijken. Ook is er ‘werk-in-uitvoering’ omdat kunstschilders hier, in de etalage hun eigen bol aan het beschilderen zijn. Bovendien zijn er ook mooie mini-bollen beschilderd, die te koop zijn. Een mooi en bijzonder relatiegeschenk, anders dan anders. Uiteraard worden de richtlijnen van het RIVM aangehouden.

Al een flink aantal bedrijven, gemeenten, organisaties etc. doen mee aan dit project, omdat het hun streek en dus ook hun bedrijf of organisatie op de kaart zet. Maar er wordt nog gezocht naar meer partijen. Jan van Vliet en Wil Brouwer zijn de trekkers van dit project. Zij zijn beiden intensief bezig met het binnen halen van nieuwe bedrijven en kunstschilders. 

Kunst liefhebber? Het Grachthuisje!dames met letters

In het sfeervol ingerichte pand Kanaalstraat 39 in Lisse is al meer dan 40 jaar Kunsthandel / Galerie "het Grachthuisje" gevestigd. De initiatiefnemers van weleer, Rob en Angela Beelen, zijn nog net zo enthousiast met hun vak bezig als in het begin. Hun grote deskundigheid heeft ertoe geleid dat deze kunsthandel tot in de wijde omgeving een vertrouwd adres is geworden voor de aankoop van schilderijen, alsmede het verzorgen van inlijstwerk. Er is een doorlopende expositie van vele werken van diverse kunstenaars.