Datum: 04-12-2020 - 14:28

Webbanners 700x80p Lisse

 

16
nov
'20
Date afspraak Lisser mondt uit in poging straatroof.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Date afspraak Lisser mondt uit in poging straatroof.

Een 24-jarige man uit Lisse dacht in Soest een date te hebben, maar werd in plaats daarvan slachtoffer van een poging straatroof. Het slachtoffer had via een datingapp contact met een vrouw en samen maakten ze een afspraak om elkaar te ontmoeten in Soest. De man kwam rond 19.40 uur aan op de Spoorstraat waar hij werd belaagd en bedreigd....

door drie verdachten die zijn persoonlijke spullen probeerden te stelen. De man wist weg te komen. De drie verdachten zijn gevlucht.

Wees terughoudend

De afgelopen periode heeft de politie meerdere meldingen en aangiften gekregen van mensen die bedreigd, afgeperst, mishandeld en/of beroofd zijn op een afspraak die zij via een datingapp hadden gemaakt. Het gaat om verschillende datingapps, waarbij er meer risico zit in apps waarbij anonimiteit voorop staat.

De politie wil een paar aanbevelingen doen:
- wees gezond wantrouwig als het gaat om een onbekend contact.
- Probeer meer informatie in te winnen door bijvoorbeeld actuele foto’s te vragen en te bellen vóór het afspreken.
- Wees terughoudend met het geven van persoonlijke informatie zoals adres, telefoonnummer of privéfoto’s aan een onbekend contact.
- Spreek bij voorkeur af in het zicht van andere mensen en niet thuis, op een verlaten plaats of in het donker.

Word je slachtoffer van een beroving en/of word je mishandeld bij een afspraak, bel direct 112 en onthoud het signalement en vluchtrichting van de dader.

Bron: politie.nl