Datum: 16-01-2021 - 00:27

Webbanners 700x80p Lisse

01
nov
'20
Uit je BOL gaan met....Dave Weijers.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Uit je BOL gaan met....Dave Weijers.

De  rubriek waar steeds andere bekende mensen uit Lisse en Lisserbroek aan het woord komen. Zij beantwoorden een aantal vragen over zichzelf.
Dit keer is het de beurt aan .....Dave Weijers.

Van wie ben je er een?

Ik ben de jongste van 2 zoons van Leo en Inge Weijers.

Je jeugdjaren: hoe kijk je daarop terug?

Ik heb een hele goede jeugd gehad, opgegroeid met een oudere broer in een warm gezin. Het ontbrak ons thuis aan niets we hebben altijd goede zorg van mijn ouders gehad. Van jongs af aan werd ons geleerd dat als je iets wil dat je er je best voor moet doen en er ook voor moet werken. Zodra het kon ben ik krantenwijken gaan lopen en diverse bijbaantjes erbij gehad om de nodige centjes te verdienen voor alle wensen die ik altijd had.
Al op jonge leeftijd was ik werkzaam bij diverse horeca bedrijven in Lisse, zodra ik maar even tijd had ging ik het liefst in de keuken staan bij een restaurant. Zo ben ik ben gestart bij ome Tommie in de keuken van de sportkantine, tosti’s en snacks maken en soms buffetjes als er een feestje was. Daarna begon ik op zondag bij de gevulde mand te werken en hier kwam al snel op vrijdag uit school de verloren koffer bij. Ik wilde meer en kreeg toen gelukkig de kans van Ton Freriks om op mijn 15e als keukenhulp te mogen starten bij restaurant de vier seizoenen. Deze greep ik dan ook met beide handen aan.

Zo kon ik het hele weekend koken en doordeweeks ging ik van mijn opleiding kts horeca naar ROC zelfstandig werkend kok. Zodra deze was afgerond ben ik door naar Rotterdam gegaan naar de Albeda Specialisatie koksopleiding, ook deze heb ik met mooie eindcijfers afgerond.
Tijdens deze opleidingen heb ik bij mooie bedrijven stage mogen lopen en ben ik daarna in diverse mooie restaurants werkzaam geweest. Van de vier seizoenen naar La Tour in Huis ter Duin daar vandaan doorgestroomd naar het strand bij Breakers Beach House waar ik als jr. Souschef heb gewerkt. Vervolgens kreeg ik de kans om chef op landgoed kasteel Keukenhof worden, waar ik heb besloten om mijn droom door te zetten en mijn eigen restaurant de Heerekamer te beginnen.

Een ontroerend, emotioneel moment uit je leven.

Daar heb ik er genoeg van want ik ben best een gevoelig persoon, moeilijke en verdrietige momenten denk ik nog regelmatig aan terug via muziek. Ik koppel herinneringen met mensen die ik helaas moet missen in mijn leven aan muziek zodat ik nog regelmatig aan ze terug kan denken. Voor mij is dit een mooie manier is om door muziek te luisteren terug te denken aan de vooral mooie, fijne en leuke momenten die ik heb meegemaakt met deze persoon.
Een heel mooi emotioneel moment in mijn leven is dat ik Shirley en Elena ging ophalen voor onze bruiloft en Elena al ongeduldig naar buiten stond te kijken voor het raam in haar prachtige witte jurk. Het moment dat ik dit zag heb ik wel even naar adem moeten snakken en een paar tranen weg moeten vegen van geluk.

De horeca wordt zwaar geraakt door de corona maatregelen. Jullie zijn op een vrijdag bij de Nachtegaal in gesprek gegaan met de gemeente, samen met concurrent/collega’s. Kan je daar iets over vertellen?

Denk dat zo’n samenkomst vooral fijn en goed is. En dat de gemeente heel erg laat zien betrokken te zijn met de Horeca van Lisse. Daarnaast is het ook altijd goed om te horen hoe collega ondernemers hier mee omgaan en dat je elkaar dus helpt door informatie uit te wisselen. Wat ik hier mooi vind om te zien is om te zien hoe sterk de horeca ondernemers in Lisse zijn. Niet alleen nu, maar eigenlijk altijd wel. Dat is denk ik ook de reden waarom de horeca in Lisse zo populair is in de hele omgeving.

Jullie zijn verenigd in ‘Horeca Lisse’. Welke voordelen heeft dat?

Dat je sterker bent met zijn allen dan alleen. Daardoor elkaar goed kan helpen en ook mooie evenementen neer kan zetten. Samen staan we sterk.

Waar word je gelukkig van?

Eigenlijk van best veel dingen wel.. Ik wordt gelukkig van mensen die het naar hun zin hebben en die aan het genieten zijn. Van Nederlandstalige muziek, lekkere wijn, hapjes en vrienden. Maar vooral van de zondagen als ik tijd heb om met mijn gezin te zijn dat sinds een jaar is uitgebreid met een zoontje. Als zij genieten en blij zijn geniet ik het meeste!

Welke eigenschap heb je die weinig mensen nog weten?

Over het algemeen ben ik een open boek what you see is what you get.

Wat zijn je hobby’s?

Mijn werk is mijn grootste hobby en dat is horeca, als ik niet aan het werk ben dan ben ik er zelf het liefste ook te vinden. Een andere hobby is gezellig met mijn dochter een dagje of middag weg te gaan na school of in vakanties. Momenten waar we dan een foto in een attractiepark of bijvoorbeeld de bioscoop kunnen sturen naar het thuisfront wat we aan het doen zijn.

Wat is jouw lievelingseten?

Ik hou van best heel veel gerechten en verschillende soorten keukens, maar de echte Italiaanse keuken maakt mij het meest gelukkig.

Wat wil je zeker nog doen? De zogenaamde to do list.

Met mijn gezin een lange vakantie in Italië hebben en dan door Toscane heen reizen. Ik ben hier vroeger met mijn ouders geweest en de omgeving en cultuur daar lieten mijn hart een stukje sneller slaan. Het gevoel wat ik daar had wil ik graag met hun delen en beleven.

Wat wil ik nog kwijt dat hierboven niet vermeld staat?

Ik kan niet wachten tot het normale leven weer terug komt. Dat ik weer ouderwets door de Heerekamer kan banjeren en het iedereen weer naar de zin kan maken.

Welke  bekende (man/vrouw) voor Lisse(rbroek) heeft Dave Weijers genomineerd?