Datum: 28-10-2020 - 00:26

extra vak bovenaan z en z

12
okt
'20
Wedstrijdverslagen Hisalis Heren 1 en Dames 1
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Wedstrijdverslagen Hisalis Heren 1 en Dames 1

Hieronder de wedstrijdverslagen van Hisalis heren 1 en dames 1 van dit weekend......

Heren 1 Hisalis laat punten liggen tegen Strawberries:1-1

Het eerste herenteam van Hisalis was bij bij Strawberries op bezoek in Driehuis. Door de goede streaming service van die hockeyclub konden de toeschouwers vanuit hun huiskamer toch behoorlijk goed het wedstrijdverloop volgen. Hisalis nam vanaf de start het initiatief in de wedstrijd en bepaalde het tempo. De druk op Strawberries was hierdoor groot en dit resulteerde in meerdere strafcorners voor Hisalis. De derde werd succesvol op de plank gelegd door Boudewijn Broersen: 0-1. Het tweede kwart hockeyde Strawberries zich onder de druk van Hisalis uit en maakt het de verdediging en keeper moeilijk. De spits van de thuisploeg profiteerde van een moment van onoplettendheid van Hisalis en scoorde de gelijkmaker.

Na rust ging Hisalis op jacht naar de winst. Job van Schieveen kreeg net na zijn rentree een hoge bal op zijn knie en kon niet verder spelen. De aanvallers van Hisalis prikten hier en daar in de verdediging van Strawberries maar rendement bleef uit. Door het aandringen van Hisalis kregen de bezoekers in de tweede helft in totaal nog vier strafcorners mee maar geen enkele werd verzilverd. Dus slechts 1 punt mee naar huis nemen bleek het hoogst haalbare resultaat.

Dames 1 Hisalis speelt eigen spel tegen sterk Shinty

Na een moeilijke start van de competitie, waren de dames van Hisalis erop gebrand om in deze wedstrijd te laten zien wat ze kunnen. Hisalis ging op bezoek bij de nummer 2 van de competitie, Shinty in Driebergen. De wedstrijd begon fel vanuit beide teams, kansen waren er aan beide kanten en het ging gelijk op. Shinty wist een uitbraak te benutten en het werd 1-0. Hisalis gaf niet op en creëerde mooie kansen, maar zonder succes. In de rust kreeg Hisalis goede aanwijzingen van coach Marnix Stegers en gingen vol goede moed door. Kansen waren er aan beide kanten. Shinty kreeg een strafcorner en die werd benut. Hisalis wist zichzelf niet te belonen met doelpunten en de wedstrijd eindigde in een 2-0. Ondanks het verlies kunnen de dames van Hisalis trots op zichzelf zijn omdat ze eindelijk hun eigen spel goed hebben kunnen spelen.

Verslag Lindy Out

Caroline van den Bosch

PRCOM HC Hisalis.....