Datum: 01-12-2020 - 18:58

Webbanners 700x80p Lisse

 

09
sep
'20
Open dag 50 jaar dorpshuis de Meerkoet.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Open dag 50 jaar dorpshuis de Meerkoet.

Dit jaar bestaat dorpshuis de Meerkoet 50 jaar. Jarenlang heeft het bestuur van Stichting Dorpsbelangen Lisserbroek zich met veel enthousiasme ingezet voor het dorpshuis. Een aantal jaar geleden heeft het bestuur besloten om het dorpshuis over te dragen aan Stichting Maatvast die nu 26 dorps- en buurthuizen en jongerencentra in Haarlemmermeer beheert en zich inzet om de sociale samenleving via haar locaties te versterken....

Fijn om te zien dat nog steeds veel vrijwilligers in Lisserbroek hun steentje bijdragen aan de activiteiten die in en rond de Meerkoet plaatsvinden. Het toenmalige bestuur had een mooie spaarpot van € 41.782,00 die bij de overdracht is meegegaan en de bestemming de modernisering van de Meerkoet heeft gekregen.

Het 50 jarig bestaan was een mooie aanleiding om de modernisering te gaan realiseren en de Meerkoet toekomstbestendig te maken en een nieuwe warme uitstraling te gaan geven. Omdat het inwonersaantal de komende twintig jaar gaat verdriedubbelen wil het dorpshuis klaar zijn voor de toekomst en mee gaan in deze ontwikkeling.

Vorig jaar werd met een klein werkgroepje gestart waarin diverse vrijwilligers uit het dorp en gebruikers van de Meerkoet hun ideeën konden aandragen. Al deze ideeën zijn omgezet in een totaalplan en al snel bleek dat er extra financiële middelen nodig waren. In samenwerking met voorzitter Nicole Middelbosch namens Lisserbroek Samen Meer en de afdeling fondsenwerving van Stichting Maatvast werden verschillende fondsen aangeschreven wat resulteerde in mooie bedragen waarmee ons totaalplan gerealiseerd kon worden. Via Lisserbroek Samen Meer doneerde Stichting Leefomgeving Lisserbroek € 10.000,00 en ontvingen we via de stemactie bij de ING het mooie bedrag van € 3000,00. Dank aan alle stemmers die dit mogelijk hebben gemaakt. Daarnaast doneerde het VSBfonds € 35.000,00, het Oranje Fonds € 7.500,00 en de J.C. Ruigrok Stichting € 10.000,00.


We konden rekenen op de onmisbare steun van vrijwilligers die ons vrijblijvend hebben geholpen met klussen en schilderen. De medewerkers hebben in deze coronatijd hun uren die ze normaal vullen met gastheerschap ingeruild door ook de handen uit de mouwen te steken en de verfkwast te pakken. Met dank aan Fred van de Heuvel hebben we via zijn werkgever Sikkens gratis vele liters (muur-) verf mogen ontvangen en ook ondernemer Mark Lichtenbelt heeft met zijn bedrijf LT afbouw een flinke korting gegeven op de stukadoor werkzaamheden die in de biljartruimte en zaal hebben plaatsgevonden.


Nu zijn we op het punt beland dat de werkzaamheden afgerond zijn en we dit met trots willen vieren en tonen aan de gebruikers en bewoners. Daarom houden we zondag 27 september een open dag en hopen we dat u een kijkje komt nemen naar de metamorfose die de Meerkoet heeft ondergaan.
We zijn trots op het eindresultaat en willen dat graag met u delen en u daarmee ook gelijk de kans geven om kennis te maken met alles wat dorpshuis de Meerkoet te bieden heeft aan de bewoners uit Lisserbroek en omgeving. Zo kunt u tijdens de open dag kennis maken met de verschillende activiteiten die plaatsvinden in de zalen van de Meerkoet. Maar ook de deuren van het jongerencentrum de Nooduitgang, de praktijken van het Medisch Centrum en de Huiskamer van Lisserbroek Samen Meer staan deze dag open.


De open dag is bedoeld voor jong en oud, dus kom gezellig even binnen lopen op het door u gekozen tijdsblok. Dit i.v.m. met spreiding van de drukte en de 1.5 m maatregelen voor ieder zijn/haar veiligheid.
Komt u een kijkje nemen meld u dan aan via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel de beheerder Sandy 06-10636700. Vermeld in de mail het aantal personen en het tijdsblok van uw voorkeur.

De volgende tijdsblokken kunt u kiezen
11:30 tot 13:00 uur
13:30 tot 15:00 uur

Graag tot ziens op 27 september,
Namens team dorpshuis de Meerkoet
Sandy Goezinne