Datum: 01-12-2020 - 19:54

Webbanners 700x80p Lisse

 

09
sep
'20
Begin met hardlopen bij AV De Spartaan.
Geschreven door AV de Spartaan

Begin met hardlopen bij AV De Spartaan.

Wil je beginnen met hardlopen in een groep met maximaal 25 deelnemers en onder deskundige en persoonlijke begeleiding? Dat kan met RunStarter bij Atletiekvereniging De Spartaan in Lisse. Op zaterdag 26 september start deze 8-weekse cursus. Waarbij je uiteindelijk 20 minuten achter elkaar kunt hardlopen, zonder te stoppen. “Ik deed altijd fitness, maar ik wilde meer buiten en met andere mensen sporten.....

Daarom heb ik mij aangemeld bij RunStarter.” Onder de deelnemers van de RunStarter groep die in augustus de laatste training heeft gehad hoor je verschillende redenen voor aanmelding. “Vaak heb ik zelf geprobeerd hard te lopen, maar ik was soms wat te enthousiast, wat zorgde voor klachten en dan stop je toch eerder. Hier heb je goede begeleiding.” Andere motivaties zijn: afvallen, werken aan de conditie, weer oppakken na een langdurige blessure of een medische ingreep of gewoon om hardlopen eens te proberen. Wat alle RunStarters delen is de positieve ervaring. “De sfeer in de groep, de humor, de begeleiding en de warming-up, die je zelf als je alleen loopt, toch vaak overslaat.” Een hardloper had niet eerder in een groep hardgelopen en was aangenaam verrast. “Hardlopen voelt nu niet als een individuele sport, omdat je met elkaar loopt. Je doet het toch samen.”

RunStarter

Onder begeleiding van ervaren trainers maak je kennis met hardlopen en leer je meer over loophouding- en techniek. Je krijgt acht weken lang, twee keer in de week training (zaterdagochtend en dinsdagavond), vanaf de atletiekbaan van De Spartaan. Daarna kun je verlengen met nog eens acht weken, de Run/Doorstart.

Op zaterdag 26 september 2020 is de eerste training en tevens kennismaking, om 10.00 uur bij AV De Spartaan. Kosten voor het totale 8-weekse programma zijn €55,-. Dat is inclusief een hardloop-shirt en bidon met RunStarter AV De Spartaan logo en een koffie-/theekaart voor 10 kopjes koffie of thee in de kantine van AV De Spartaan.

Vragen? Stel ze dan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aanmelding kan tevens via dit emailadres.

De afgebeelde foto is van de RunStarter groep van voor de corona maatregelen. De lopers die afgelopen maand de laatste training hadden, waren net zo blij kunnen wij je verzekeren.