Datum: 01-12-2020 - 19:42

Webbanners 700x80p Lisse

 

06
sep
'20
Wethouder Jolanda Langeveld opent open dag Langeveldshof.(FOTO'S)
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Wethouder Jolanda Langeveld opent open dag Langeveldshof.(FOTO'S)

Langeveldshof is een gezellig ontmoetingscentrum dat dagactiviteiten biedt in de Bollenstreek. Het is een bijzondere plek die midden in de samenleving staat met veel persoonlijke aandacht. Je vindt er mensen die overdag niet alleen willen of kunnen zijn, structuur kunnen gebruiken of hulp nodig hebben. Het Hof biedt kleinschalige activiteiten voor deelnemers en ondersteuning van hun mantelzorgers....

Deelnemers komen wekelijks op een vaste dag of op een aantal vaste dagen. Gedurende de dag zijn er activiteiten die gericht zijn op ontwikkeling of het behoud van vaardigheden. 

De open dag van Langeveldshof is vandaag geopend door aanbieden van een bordje poffertjes aan wethouder Jolanda Langeveld. De wethouder sprak over het belang van deze plek voor mensen die behoefte hebben aan een steuntje in de rug terecht kunnen voor opvang, structuur en gezelligheid. Voor de lockdown is de wethouder een dag wezen kijken, ze was erg onder de indruk van wat ze zag en de dag vloog om. Tijdens de Coronatijd wat het hof niet geopend, er telefonisch contact gehouden met de deelnemers maar er gaat niets boven persoonlijk contact. Het huis uit en elkaar weer in de ogen kijken.

Met steun van lokaal fonds, de gemeente, het netwerk van zorgorganisaties en de vele onbetaalbare vrijwilligers voorziet Langeveldshof in allerhande activiteiten activiteiten voor kleine groepen van maximaal 10 deelnemers. Er wordt gewerkt met vaste teams van professionele krachten, vrijwilligers en deelnemers. Rekening houdend met de behoeften en achtergrond van de deelnemers zijn er allerlei activiteiten. Deelnemers kunnen tekenen, schilderen, of creatief aan de slag met klei, kinetisch zand of speksteen. Koken, bakken en samen eten muziek maken en dansen, er is volop ruimte voor expressie. Deelnemers kunnen tuinieren, wandelen en er is een samenwerking met fietsmaatjes.

Tijdens de jaarlijkse open dag kon men genieten van poffertjes, er is muziek, er waren circusactiviteiten en kon men creatief aan de slag.

Foto's met Dank aan Corry Boxman.