Datum: 30-11-2021 - 07:17
04
sep
'20
Tiende slotconcert Open Monumentendag door Cor de Vries.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Tiende slotconcert Open Monumentendag door Cor de Vries.

Tot besluit van de Open Monumentendag op zaterdag 12 september 2020 geeft organist Cor de Vries traditiegetrouw een concert in de Sint-Agathakerk, aanvang 16.00 uur, toegang gratis. Op het Frans-romantische Adema-orgel van de Sint-Agathakerk in Lisse zal hij een feestelijk programma ten gehore brengen. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om te komen luisteren.....

Het programma bestaat uit vijf werken. Het openingswerk is Grand chœur dialogué van Eugène Gigout. Na het verstilde Claire de lune van Louis Vierne volgt het spannende Pièce Héroïque van César Franck. Van een geheel ander karakter is vervolgens het Andante mit Variationen van Felix Mendelssohn-Bartholdy. Als afsluiting is ‘de koraalfinale’ dit jaar weer terug op het programma. Deze zal dit keer van Jan Zwart zijn met wellicht wel zijn meest doorwrochte compositie, namelijk de Fantasie en Fuga over Psalm 72:11.

Cor de Vries ontving zijn eerste orgellessen van zijn vader, waarna hij negen jaar heeft gestudeerd bij Leen Schippers in Lisserbroek. Momenteel krijgt hij al vele jaren les van Simon Stelling in Alphen aan den Rijn.
Als kerkorganist is hij o.a. verbonden aan de Ger. Gem. van Amsterdam-Noord en de evangelisatiepost ‘Bij Simon de Looier’ in Amsterdam. Cor is verder nauw betrokken bij de organisatie van de Open Monumentendag en Nationale Orgeldag in Lisse. Ook is hij bestuurslid van de Stichting Vrienden van het Adema-orgel.

Bij het slotconcert kunnen i.v.m. de huidige regelgeving maximaal 100 personen aanwezig zijn, waarbij er voldoende afstand in acht genomen wordt. U hoeft niet te reserveren maar vol is vol. De zitplaatsen die gebruikt mogen worden zijn gemarkeerd. Uw zitplaats krijgt u persoonlijk toegewezen door een gastheer/-vrouw.

Voor meer informatie zie www.ademavrienden.nl

(foto: Hanno de Vries)