Datum: 12-11-2019 - 22:12
17
sep
'17
blik lisse nieuws lisserbroek vierdaagse skeeler regen ijsbaan skeelervierdaagse
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Skeelervierdaagse in het teken van regen.

Van 12 tot en met 15 september hield de ijs- en skeelerclub Lisserbroek haar traditionele Skeelervierdaagse voor de jeugd. Het weer op dinsdag 12 september leek roet in het skeeleren te gooien...

maar gelukkig werd het eind van de middag droog en konden toch zo'n 22 deelnemers starten met het rijden van rondjes op de skeelerbaan. Na iedere ronde werd er afgestempeld, halverwege smaakte de limonade lekker en na afloop kreeg iedereen een kleine versnapering.

Woensdag gaf hetzelfde beeld als dinsdag.Er stond wel veel wind maar daar hadden de 28 deelnemers niet veel last van, want de skeelerbaan in Lisserbroek ligt aardig beschut onder aan de dijk.
Helaas kon de derde dag van de vierdaagse niet doorgaan vanwege de hevige regenval. Het was niet veilig om de skeelers onder te binden. Vrijdag 15 september leek het er op dat de weergoden de deelnemers gunstig gezind waren. Met 40 deelnemers zou gestart worden met een spellenronde. Vol goede moed ging iedereen naar buiten voor de warming up maar toen begon het te regenen. Binnen werd de regen afgewacht en gelukkig werd het droog en kon toch begonnen worden met de spelletjes. Rond 19:00 uur stonden de patat en worstjes klaar en werden de hongerige magen gestild. De weergoden hadden inmiddels besloten om het weer hard te laten regenen waardoor het al gauw duidelijk werd dat het skeeleren niet door kon gaan. Het programma werd door de organisatie iets aangepast. Na het eten werd gestart met de loterij.

Vervolgens kreeg iedereen van de organisatie een aantal staafjes glow in the dark en konden de deelnemers zich tooien in allerlei versieringen al dan niet met verlichting. In de schemer werd er over de skeelerbaan gewandeld of gerend en het werd steeds mee donker en dus spannender voor de deelnemers.

Ondanks het weer was het gezellig. Na afloop kregen de deelnemers een ijsje of een appel.

Foto's en tekst: Paul Croese