Datum: 18-09-2020 - 13:34
05
aug
'20
Langeveldshof houdt informatieavond voor vrijwilligers op 24 augustus
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Langeveldshof houdt informatieavond voor vrijwilligers op 24 augustus

Er is bij ontmoetingscentrum Langeveldshof een fantastisch team ontstaan dat met elkaar voor leuke activiteiten en gezelligheid zorgt. De steun vanuit de gemeenschap is essentieel voor het functioneren van Langeveldshof. Het voelt zich echt gedragen door het dorp. Langeveldshof groeit en ontwikkelt en heeft daarom ieder seizoen een aantal nieuwe vrijwilligers nodig......

Vrijwilligers verbinden zich voor één of meer dagdelen per week waardoor zij gekoppeld kunnen worden aan deelnemers die dan ook komen. Zo vormen zich hechte clubs van mensen die naar elkaar omzien. Langeveldshof verzorgt training en coaching voor vrijwilligers, een VOG is verplicht.

Ook meehelpen als vrijwilliger? Of wil je hierover nadenken? Kom naar de informatieavond op maandagavond 24 augustus bij de Oude School, Heereweg 253 in Lisse. Vanaf 19.00 ben je van harte welkom maar graag even aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wethouder opent open dag Langeveldshof op zaterdag 5 september

De tweede open dag van ontmoetingscentrum Langeveldshof is op zaterdag 5 september en wordt weer heel gezellig. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen en iets mee te maken van een dag op het Hof. Wethouder Jolanda Langeveld van de gemeente Lisse opent de open dag om 12.00 uur op de Heereweg 253 in Lisse. Er zullen gratis poffertjes zijn en er is muziek.
Het programma wordt gepubliceerd op de website www.langeveldshof.nl.

Langeveldshof voor jongere deelnemers

Veel senioren komen met plezier naar ontmoetingscentrum Langeveldshof. Omdat regelmatig ook dertigers en veertigers zich melden is Langeveldshof op vrijdag met een nieuwe groep gestart. Mensen die een steuntje in de rug nodig hebben kunnen nu nog beter terecht. Er wordt niet met verplichte deelname aan een vast programma gewerkt, ieder doet waar hij of zij goed in is of leuk vindt. Er zijn veel mogelijkheden waaronder tuinieren, helpen in de keuken, schilderen of beeldhouwen. Natuurlijk wordt er regelmatig op uitgegaan. Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken met coördinator Karin Kuiper via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Langeveldshof open en actief ondanks corona

Na een periode van gedwongen sluiting vanwege het coronavirus is ontmoetingscentrum Langeveldshof weer open binnen de Oude School in Lisse.
Gedurende de periode dat de deelnemers niet naar de locatie konden komen is zo goed mogelijk met hen contact gehouden. Er is veel gebeld, er zijn kaartjes gestuurd en bloemetjes gebracht en er is hier en daar door de beroepskracht op individuele basis dagbesteding verzorgd.
Het was voor iedereen een moeilijke tijd en men was dan ook blij dat in juni de locatie weer open kon, rekening houdend met de geldende voorschriften vanwege het coronavirus.
Voor zowel het team als de deelnemers betekende dat weer genieten.
Zij kunnen elkaar weer zien en ontmoeten en actief aan de slag met wat goed bij
hen past. Dat is voor iedereen natuurlijk iets anders. Voor de meesten geldt dat lekker erop uit gaan en een gezellige lunch zeker aanspreekt. Door de gezellige dag samen
weten zij weer precies waarom met elkaar genieten zo belangrijk is.

Nog plaatsen beschikbaar

Ontmoetingscentrum Langeveldshof biedt een goede besteding van je dag. Het draagt
bij aan bestrijding van eenzaamheid, een goede gezondheid en ondersteunt actief
ouder worden en herstel waar mogelijk. Er wordt in op alle leeftijden, achtergronden
of voorkeuren. Onderling contact wordt op een ongedwongen en veilige manier gestimuleerd. Het Hof stimuleert contact tussen jong en oud en draagt bij aan sociale
diversiteit.
Er zijn nog plaatsen beschikbaar op maandagmiddag, woensdagmorgen, donderdag en vrijdagochtend. Om een keer te komen kijken kan een afspraak gemaakt worden met coördinator Karin Kuiper via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..