Datum: 06-08-2020 - 10:05
30
jul
'20
Duurzame diesel wint terrein: lees hier de voordelen.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Duurzame diesel wint terrein: lees hier de voordelen.

Het zag er naar uit dat alle generatoren van het bloemencorso  dit jaar op een zeer duurzame diesel van  Calpam zou gaan lopen. Guus van der Veek van Calpam: "Wij zouden na enkele gesprekken met Willem Heemskerk, voorzitter van het bloemencorso, Neste My Renewable Diesel gaan leveren voor de generatoren van het Bloemencorso, maar helaas ging dat vanwege corona niet door." Calpam verkoopt al jaren duurzame brandstof.....

Van der Veek: "Het laatste jaar zijn wij hierin enorm gegroeid en hebben naast een aantal gerenommeerde bedrijven in de Bollenstreek ook een overeenkomst kunnen sluiten voor de levering van circa 3 miljoen Neste My Renewable Diesel  aan de Gemeente Amsterdam.

Veel voordelen ten opzichte van fossiele diesel.

Neste MY Renewable Diesel™ (HVO100) is een volledig hernieuwbare diesel die is ontwikkeld om de klimaatimpact van transport te verminderen. Het is een volledig hernieuwbare en duurzame brandstof, die tot 90% minder broeikasgas(CO2) produceert. Het kan puur worden gebruikt of gemengd met gewone diesel en biedt lagere onderhoudskosten in vergelijking met andere hernieuwbare alternatieven. Er is geen enkele technische aanpassing van de motor nodig, gewoon tanken en rijden!

Verder biedt deze olie uitstekende prestaties bij koud weer, vindt er een efficiënte en schone verbranding plaats, die het voertuig extra vermogen geeft, zijn de onderhoudskosten lager en kan de brandstof lange tijd worden opgeslagen zonder de kwaliteit te verliezen. De brandstof kan puur worden gebruikt maar ook in elke mengverhouding met gewone fossiele diesel. De brandstof is geurloos.

Wat is hernieuwbare diesel?

HVO is een diesel gemaakt van hernieuwbare grondstoffen die geen nieuwe koolstofdioxide in de atmosfeer vrijgeven.  Het is een simpele, fossielvrije oplossing om de uitstoot van broeikasgassen direct te verminderen en klimaatverandering tegen te gaan. Restvetten en plantaardige oliën zoals bakoliën, afvalvetten en kookvetten uit de voedingsindustrie en restaurants worden hiervoor gebruikt.. Het resultaat is een product dat aanzienlijk beter is voor het milieu dan fossiele diesel, terwijl het minstens dezelfde prestaties levert en onmiddellijk kan worden gebruikt zonder aanpassingen aan het wagenpark of de infrastructuur. Gewoon tanken en rijden!

Waar kan ik Neste MY Renewable Diesel kopen?LOGO VVSB WEBSITE

Op www.nestemy.nl vindt u een overzicht van alle Neste MY-tanklocaties en de verschillende Neste MY-distributeurs.

U kunt in de Duin- en Bollenstreek terecht bij:

Calpam SMD Olie Tankstation Pletterij 5 2211 JT Noordwijkerhout.

Meer en Duin 14, 2163 HA Lisse

 

Guus van der Veek van Calpam: "Neste My Renewable Diesel is het meest duurzame product. Daarnaast verkopen wij Blauwe Diesel B20."Hierover later meer.

Foto: tamoil.nl