Datum: 06-08-2020 - 08:23
31
jul
'20
Niet zwemmen, wel bewegen !
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Niet zwemmen, wel bewegen !

Deze zomer houdt Sportfondsen Lisse activiteiten voor iedereen die lekker in beweging wil blijven. Door de tijdelijke sluiting van het zwembad is zwembadbezoek van 19 juli tot 1 oktober niet mogelijk, maar om te kunnen blijven sporten, zijn er genoeg alternatieven....


Normaliter wordt in de zomervakantie een aangepast zwemrooster gedraaid en komen veel zwemmers ook “even” niet. Maar door de tijdelijke sluiting van het zwembad kunnen veel mensen geruime tijd niet bewegen. Voor veel bezoekers is dit niet alleen het missen van de lichaamsbeweging, maar ook de sociale contacten.

“Zodoende dat wij een programma in elkaar gezet hebben met activiteiten in de gymzaal, sporthal of sportveld. Nu er niet gezwommen kan worden, hopen wij met dit aanbod onze vaste bezoekers toch een alternatief te kunnen bieden”, aldus buurtsportcoach Giselle Slotboom. Zij is één van de initiatiefnemers van het alternatieve sportprogramma en samen met de medewerkers van Sportfondsen Lisse worden leuke en een uitdagende sportlessen in elkaar gezet.
Het sportcentrum is voor bezoekers immers toch een bekende omgeving en het voelt vertrouwd. En hoewel bewegen op het droge wel even anders is dan in het water, is het fijn als je bekende gezichten ziet. Ook is het prettig om met je vaste sportmaatjes na afloop wat te drinken, waardoor het sociale aspect van de sportbeoefening behouden blijft.

Zo wordt op maandagavond een uitdagende bootcamp gegeven in de gymzaal voor de AquaBootcampers, floatfitters en banenzwemmers. Speciaal voor de vitale senior is er op dinsdag -en donderdagochtend Aquadroog. Kortom, lessen op het droge met vergelijkbare ingrediënten als in het water, gegeven door bekende instructeurs. “Natuurlijk zijn ook niet-zwemmers van harte welkom”, vertelt Giselle. Reserveren voor een les kan via de website en bij de receptie in het sportcentrum kunnen de kosten per les voldaan worden.

Aan de allerkleinsten is ook gedacht. Deze kinderen hebben over het algemeen nog geen schoolvakantie en kunnen de hele zomervakantie lekker in beweging blijven. Zo wordt er op maandagochtend ouder & peutergym gegeven. Na de zomervakantie zal deze les op woensdagochtend gegeven worden. Dus ook al kunnen de kinderen nu even niet komen zwemmen, ze kunnen wel lekker springen, klimmen en klauteren tijdens de peutergymles.
Tevens heeft Sportfondsen Lisse met Sportplaza De Estafette in Nieuw Vennep overeen kunnen komen dat de zwemlessen daar gegeven worden. Op die manier kunnen kinderen tijdens de sluiting toch blijven zwemmen. De zwemlessen worden weliswaar op een ander tijdstip gegeven en voor iedere les dient van tevoren gereserveerd te worden.

Kijk voor meer informatie over de activiteiten op de website en voor alle activiteiten geldt dat van tevoren reserveren nog wel even nodig is.