Datum: 06-08-2020 - 09:17
26
jul
'20
Afscheid en rouw tijdens Corona.
Geschreven door Welzijnskompas

Afscheid en rouw tijdens Corona.

Normaal gesproken is het al moeilijk om de draad weer op te pakken als je afscheid hebt moeten nemen van een dierbare. Afscheid en rouw in tijden van corona kan extra belastend zijn voor nabestaanden.  In september worden er bijeenkomsten gehouden voor de rouw ondersteuningsgroep en krijgt men de gelegenheid ervaringen te delen met lotgenoten. Daarnaast komen thema’s aan bod zoals het (re)organiseren van je leven en het omgaan met je omgeving; en zij met jou....

De gesprekken worden ondersteund met oefeningen.

Deze serie bestaat uit zes dinsdagochtenden van 10.00 tot 12.00 uur en een afsluitende bijeenkomst.
Inschrijving is voor alle 7 bijeenkomsten. De data voor 2020 zijn, 15 september, 29 september, 13 oktober, 27 oktober, 10 november, 24 november en de afsluitende bijeenkomst op 15 december. Start om 10.00 uur, inloop vanaf 9.30 uur.

Vooraf wordt er een intakegesprek gedaan met de aangemelde deelnemers. De intakegesprekken worden op 25 augustus en 1 september gehouden. Indien men dan verhinderd is, kan dat tijdens aanmelding doorgegeven worden zodat naar een andere mogelijkheid gekeken kan worden.

'Leven' is voor ieder mens zo vanzelfsprekend dat het praten over de dood vaak wordt vermeden. Het kan helpen dit verdriet te delen met mensen die bereid zijn te luisteren en uit eigen ervaring weten wat het betekent met een dergelijk groot verlies te leren leven.

Deze ondersteuningsgroep is voor nabestaanden die de afgelopen periode hun dierbare hebben verloren en rouw ervaren. Dit kan zijn aan het COVID-19 virus, maar ook nabestaanden die hun dierbare vanwege andere oorzaken hebben verloren zijn van harte welkom! Ook zijn de nabestaanden die al langer geleden hun dierbare hebben verloren en tijdens de corona crisis de rouw weer intensiever ervaren, welkom om deel te nemen.

Begeleiding
José Kortekaas en Vera Hols.

Kosten
De kosten bedragen € 30,- en kunnen tijdens de eerste bijeenkomst betaald worden.

Locatie
Er worden 3 bijeenkomsten in Hillegom en 3 bijeenkomsten in Lisse gehouden. De locatie voor de afsluitende bijeenkomst wordt samen bepaald.

Aanmelden
Aanmelding is mogelijk tot 13 augustus door contact op te nemen met WelzijnsKompas Hillegom-Lisse bereikbaar van 09.00 – 12.30 uur. Of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Plaatsing zal plaatsvinden in volgorde van aanmelding.

Een overledene in uw familie? Laat u informeren bij:

Logo VanderPutten Dunweg donker  Logo DZ krachtig en 150x100  Uitvaart Bstreek logo 

Afbeelding van Myriam Zilles via Pixabay