Datum: 11-08-2020 - 11:36
08
jul
'20
Velocity ladies Lisse dan toch echt feestelijk van start met openingsrit (+ FOTO'S)
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Velocity ladies Lisse dan toch echt feestelijk van start met openingsrit (+ FOTO'S)

Velocity Ladies Lisse is een vereniging voor dames die graag met elkaar willen gaan wielrennen. Van beginnend fietser tot gevorderd fietser. Ben jij een echte mooi-weer-fietser of juist een kilometervreter.? Fiets je voor de gezelligheid of juist om je grenzen te verleggen? Woon je in de omgeving van Lisse? Fiets mee met Mariëlle, Manon en Lideke. 

Mariëlle Nulkes (LIsse), Manon Zuurmond (Sassenheim) en Lideke van Rees Vellinga (Lisse) zijn: de aanjagers achter dit initiatief, stippelen de routes uit, geven clinics om je stuurvaardigheid te verbeteren, houden sleutel avondjes voor het onderhouden van je eigen fiets, maar verzorgen ook gewoon gezellige socialrides om met mede damesfietsers een echt damespeloton te creëren.

Velocity Ladies Lisse heeft in Giant Store Oppelaar een geweldig startpunt en een fijne samenwerking.

De start: drie maal is scheepsrecht.logo giant aangepast

Op dinsdag 7 april zou de openingsrit! bij  Giant store Oppelaar Lisse gehouden worden. Helaas kon dit niet door gaan vanwege corona en zou er op dinsdag 30 juni een tweede poging gedaan worden. Regen en wind zorgden er toen voor dat de openingsrit een week verzet moest worden.
Op dinsdagavond 7 juli kon er gelukkig wel gestart worden. De dertien deelnemers fietsten in drie aparte groepen een rondje van ongeveer 30 km. Daarna was het tijd voor gebak en champagne.

Elke dinsdag avond zal er een rit gereden worden (in de zomertijd) en hopelijk is de animo dusdanig dat we ook snel regelmatige ritten in het weekend kunnen opstarten.

Wil je graag meefietsen? Meld je dan aan via ons Proefrit Lisse inschrijfformulier! 

Meer informatie over Velocity Ladies Lisse

Velocity Ladies heeft als wielervereniging voor en door dames de ambitie om 'landelijk te gaan' met haar concept. Meer dames op de racefiets en/of mountainbike! Omdat samen fietsen nu eenmaal leuker is.
Lokaal biedt Velocity Ladies in Lisse een fietsgroep voor dames die op een vrijblijvende manier samen willen wielrennen. We proberen dames te motiveren om op de racefiets te stappen en bieden ze 1 a 2 keer per week een georganiseerde rit aan. In het kader van veiligheid zijn er regelmatig clinics en cursussen, bijvoorbeeld thematrainingen Balans & Groepsrijden, Start2Bike trainingen of een Ritleidsterscursus. Tot slot zijn er uiteraard ook andere fietsgerelateerde activiteiten, zoals een gezellig fietsweekend en onderhoudsclinics.

De kar in Lisse zal getrokken worden door Manon Zuurmond. Zij is per november 2019 verhuisd van Maastricht naar Sassenheim. In Maastricht heeft Manon veel ervaring opgedaan als voorzitter en kartrekker bij Ladies First Cycling en is bij Velocity Ladies achter de schermen betrokken bij verschillende projecten.
Het is Manon haar passie om meiden te enthousiasmeren voor de wielersport. Door groepen op te starten, door clinics en indoor trainingen te verzorgen, door als denktank betrokken te zijn bij initiatieven van derden (bv in het verleden bij Limburg Cycling). Manon is betrokken en gemotiveerd en ziet graag samenwerkingen ontstaan tussen verschillende partijen binnen de wielersport. Voor Manon is het starten van een nieuwe damesgroep in haar nieuwe woonomgeving dan ook een logische stap.

Neem gauw een kijkje op de website of op de facebookpagina en lees meer over onze nieuwe Velocity Ladies Lisse!

Tot fiets.

Foto's namens BOL: Arja Luijk.

foto langwerpig website 3