Datum: 26-02-2021 - 13:14

Advertentie Fio banner

05
jul
'20
Barry Opdam en andere BN-ers openen footgolf op Tespelduyn. (+ VIDEO)
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Barry Opdam en andere BN-ers openen footgolf op Tespelduyn. (+ VIDEO)

Op zondag 5 juli vond de officiële openingshandeling van 18-holes FootGolfbaan Tespelduyn plaats. Hiervoor was een aantal bekende ex-voetbalinternationals en regionale boegbeelden gestrikt.....

 Al een aantal keer was aan directeur Peter Duivenvoorde gevraagd om footgolf te kunnen gaan spelen op de golfbaan. Duivenvoorden: " Ik had meteen de vraag: Hoe ziet dat er uit op een golfbaan.?" Duivenvoorde is een kijkje gaan nemen op golfbaan Hoogland in Amersfoort. Niet alleen de kledingstijl ( keurige polo en bermunda), maar ook de etiketten van de sport spraken hem ontzettend aan. Geen sliding maken, maar respect voor de baan.
En zo werd er een drietal weken geleden besloten om de baan op vrijdagavond vrij te maken voor foodgolf. De baan is ontworpen onder supervisie van FootGolfer Jim Kuipers (3x Nederlands Kampioen en 1x Europees Kampioen). De holes zijn een week geleden pas aangelegd. Tespelduyn wordt de vaste trainingslocatie van zijn vereniging The FootGolf Motion. Zij zullen vanaf 10 juli wekelijks op vrijdag vanaf 17.30 uur met circa. 60 leden op de FootGolfbaan spelen.

Vanuit de Bollenstreek was Hans v.d. Plas uit Katwijk aanwezig. Hij speelde 16 jaar in het eerste van Quick Boys. Mister Quick boys speelde 378 competitiewedstrijden in het eerste. Barry Opdam (o.a. bekend van AZ en het Nederlands elftal) is in Lisse en Lisserbroek zeker geen onbekende op het veld en in de zaal. Ook mister VVSB ontbrak niet. Vladimir Jozic speelde zijn hele voetballeven bij de paars-gele op de Boekhorst. Even was er sprake van belangstelling vanuit FC Lisse, maar 'Vla' bleef zijn clubbie trouw. Altijd als basisspeler.

Ook landelijke coryfeeën waren aanwezig. Evgeniy Levchenko (Vitesse, Groningen en Willem 2) en Denny Landzaat (AZ). Levchenko maakte meteen maar een birdie op holes 1. Het geheim? Misschien omdat hij vlak voor aanvang zijn bal nog even voorzag van wat extra lucht. De overige deelnemers genoten van het zonnetje met uitzicht over een groot deel van de Bollenstreek.

Over foogolf.

FootGolf is een snelgroeiende en nog relatief onbekende sport die door iedereen beoefend kan worden en vanaf heden bieden wij FootGolf dan ook aan voor groepsuitjes.

De ambitie van Tespelduyn is om Nederlands mooiste FootGolfbaan te worden. Het vertrouwen van de nationale bond kregen zij reeds, want op 9 augustus vindt op Tespelduyn een kwalificatie-toernooi voor het NK FootGolf 2020 plaats.

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAGFORMULIER

Eerder verscheen: NIEUW in Duin- en Bollenstreek: 18 holes FootGolf voor iedereen. (+VIDEO)