Datum: 18-09-2020 - 11:40
01
jul
'20
Open Monumentendag Lisse 2020 gaat door!
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Open Monumentendag Lisse 2020 gaat door!

De Open Monumentendag in Lisse op 12 september gaat door. Dat heeft het Comité Open Monumentendag Lisse afgelopen week in een vergadering besloten. Wel zal het programma er dit jaar iets anders uit zien dan andere jaren. Lange tijd was het namelijk onzeker welke mogelijkheden er waren om iets te organiseren binnen de beperkende maatregelen in deze bijzondere tijd. Nu de maatregelen behoorlijk versoepeld zijn,.....

willen de comitéleden echter hun uiterste best gaan doen om een bescheiden, maar interessant programma samen te stellen rondom het thema ‘Leermonumenten’. Wel zal er per deelnemende locatie aandacht geschonken moeten worden aan de vereiste dat bezoekers onderling voldoende de ruimte hebben om afstand te kunnen houden van elkaar. 

Uiteraard zullen ook deze 34ste keer een aantal vaste tradities niet ontbreken. Zo zullen er in ’t Huys Dever weer heerlijke broodjes gebakken worden in de oude steenoven, valt er bij een aantal deelnemers weer van muzikale optredens te genieten en wordt de dag afgesloten met een orgelconcert op het Adema-orgel van de Sint-Agathakerk. Deelnemende panden en activiteiten zullen op een later tijdstip bekendgemaakt worden. In plaats van de gebruikelijke folder zal te zijner tijd een flyer beschikbaar zijn met daarop het complete programma. Blijft u graag op de hoogte? Like dan onze Facebook-pagina ‘Open Monumentendag Lisse’!

Eerder verscheen:

deel 1 - Open Monumentendag bij kasteel Keukenhof vroeg van start

deel 2: een hoogtepunt.

deel 3: Christelijke basisschool De Akker.

deel 4: de Grote of hervormde kerk

deel 5: de oude school

deel 6 Open monumentendag: muziek en pannenkoeken (deel 6)Open monumentendag: muziek en pannenkoeken (deel 6)