Datum: 09-07-2020 - 09:52

banner 5 juni gemeente 2

29
jun
'20
Thijs Jansen naar Feyenoord.
Geschreven door FC Lisse

Thijs Jansen naar Feyenoord.

Thijs Jansen is weer een stap dichterbij zijn einddoel gekomen: spelen voor Feyenoord 1 in De Kuip. De Lisserbroeker tekende onlangs op Varkenoord een eenjarige overeenkomst, waardoor hij tot medio 2021 verbonden is aan de club uit Rotterdam. Thijs speelt bij Feyenoord sinds zijn twaalfde. Op dat moment maakte de doelman de overstap vanuit de D-junioren van FC Lisse. Thijs kreeg in Lisse onder meer training van Michel Kamer en Jan Broekhuizen.....

Op de site van de Feyenoord Academy laat Thijs het volgende weten over zijn ambities. “Het is een schitterende uitdaging om met de grote jongens mee te trainen, van hen te leren en er hard aan te werken om successen te boeken in Onder 21. Je zet toch een stap dichter naar het echte profvoetbal toe.”

Feyenoord wil het komend seizoen meteen hoge ogen gooien in de beloftencompetitie voor profclubs. Feyenoord is onder meer ingedeeld bij de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag, de club waar een dorpsgenoot van Thijs speelt: Nick Broekhuizen. Nick ging op zijn 14de bij FC Lisse weg om stappen omhoog te maken. Feyenoord wil op korte termijn promoveren naar de Keuken Kampioen Divisie. Op dit niveau zijn ook de jong teams actief van Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht.

Tekst en foto: Fc Lisse.