Datum: 09-07-2020 - 11:20

banner 5 juni gemeente 2

23
jun
'20
Kanjers FC Lisse-jeugdloterij in het zonnetje gezet.
Geschreven door FC Lisse

Kanjers FC Lisse-jeugdloterij in het zonnetje gezet.

Mariëlle de Bruin en Jacintha van Zoest zijn de vrijwilligers achter de FC Lisse-jeugdloterij. Hoe moeilijk was het voor deze enthousiaste dames om de organisatie rondom de verkoop van de loten draaiende te houden in het coronatijdperk. Het is ze gelukt. De FC Lisse-jeugdloterij leverde dit seizoen rond de 9.000 euro op. Een topprestatie....

Een reden voor het FC Lisse-bestuur om Mariëlle en Jacintha te benoemen tot FC Lisse vrijwilliger van het jaar. FC Lisse-bestuurslid Dirk Bader reikte de bloemen en de bekers uit aan de blij verraste Mariëlle en Jacintha. 

Marïelle en Jacintha vormen sinds drie jaar het perfect samenwerkende koppel rond de FC Lisse-jeugdloterij. Door de uitbraak van het coronavirus was het schipperen zegt Jacintha. “We delen eind januari de loten uit. In februari en maart zijn de inlevermomenten. Halverwege die actie moesten wij stoppen. Terwijl juist vlak voor de veiling er veel loten worden verkocht. Dat viel in het water. Intussen was de club dicht en konden wij niet bij elkaar komen. Tijdens het inleveren van de kleding onlangs konden pas de loten teruggebracht worden.” Mariëlle: “In het begin hebben wij het meeste werk. Je moet al die lijsten gaan opzoeken en mailen naar de trainers.”

Waar gaat de opbrengst van de FC Lisse-jeugdloterij naar toe Jacintha?”We zoeken ieder jaar een mooi doel uit. Dit jaar gaan wij trainingsmaterialen kopen voor de jeugd. Aan de trainers gaan wij vragen, wat zij nodig hebben.”

Dirk over het belang van de FC Lisse-jeugdloterij. “De euro’s komen altijd op een mooie plek terecht. De kinderen beleven daar heel veel plezier aan. Heel mooi is ook de betrokkenheid te zien van de kinderen, die er voor gaan om de loten te verkopen aan de vaders en moeders, de opa’s en de oma’s. Dat is ook fantastisch. Het is ieder jaar een evenement. Het is een hele toer om het voor elkaar te krijgen. Ieder jaar lukt dat weer.”

De drie topverkopers van de jeugdloterij werden speciaal naar voren gehaald. Lars de Jong verkocht zes loterijboekjes. Daan de Bruin wist acht loterijboekjes te verkopen. De topverkoper werd DJ van Dorp met 17 verkochte boekjes. DJ mag in het nieuwe seizoen optreden als pupil van de week bij een thuiswedstrijd van FC Lisse 1.

Dirk motiveerde vervolgens de keuze van de FC Lisse vrijwilligers van het jaar. “Vorig staan stonden wij voor een volle tribune. Dit jaar ging het anders. Ik heb rond gevraagd binnen de club. We gingen op zoek naar twee vrijwilligers. Bij iedereen waar ik de namen liet vallen werd gezegd dat is helemaal terecht. Want zij spannen zich zo in voor de club. Jacintha en Mariëlle zijn unaniem gekozen tot vrijwilliger van het jaar. Jullie zijn het voorbeeld hoe je ondanks moeilijke omstandigheden toch de jeugdloterij tot een succes hebben gemaakt.”

Tekst en foto: fc Lisse