Datum: 03-07-2020 - 15:05

banner 5 juni gemeente 2

06
jun
'20
Controles bedrijven in Hillegom en Lisse.
Geschreven door Gemeente Lisse

Controles bedrijven in Hillegom en Lisse.

In Hillegom en Lisse heeft de gemeente donderdag samen met politie, brandweer en Omgevingsdienst West Holland panden gecontroleerd. De gemeenten houden regelmatig controles in panden en bedrijven.  Deze acties kondigen zij van tevoren niet aan. Ze willen hiermee nagaan of eigenaren en huurders zich goed aan de regels houden. Dit hoeft dus niet te betekenen dat er iets niet in orde is....

Dit soort controles zijn bedoeld om ondermijning te voorkomen en aan te pakken. Ondermijning betekent dat criminelen uit de onderwereld gebruik maken van diensten van onze samenleving (de bovenwereld).
Daardoor raken deze twee werelden met elkaar verweven. Criminelen kunnen hiermee druk uitoefenen op de samenleving en misbruik maken van mensen of voorzieningen. Uiteraard wil de overheid dit zoveel mogelijk voorkomen.

Schouder aan schouder

De buurgemeenten Lisse, Hillegom en Teylingen staan schouder aan schouder met de politie en het openbaar ministerie. Ook andere partners, zoals de Belastingdienst, zijn betrokken.
We sluiten hiermee aan op de landelijke aanpak tegen ondermijning. Doel is een omgeving te creëren waarin (georganiseerde) criminaliteit geen kans heeft. Zo houden we onze gemeenten veilig.