Datum: 31-05-2020 - 00:21

extra vak bovenaan geef elkaar de ruimte

23
me
'20
Uit je BOL gaan met.....Werner van den Belt
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Uit je BOL gaan met.....Werner van den Belt

De  rubriek waar steeds andere bekende mensen uit Lisse en Lisserbroek aan het woord komen. Zij beantwoorden een aantal vragen over zichzelf.
Dit keer is het de beurt aan .....Werner van den Belt, directeur van museum De zwarte tulp.

je jeugdjaren: hoe kijkt u daarop terug?

Als ik terugdenk aan mijn jeugdjaren is het eerste dat mij te binnen schiet de serie Floris met Rutger Hauer waar ik gefascineerd naar keek: het goede tegen het kwade en dat tegen een middeleeuws decor. Van deze serie herinner ik mij vooral Lange Pier die tol hief bij de rivier en aflevering 6, De Vrijbrief, waarin pestmeesters voorbij komen met maskers op. Ik schrik ’s nachts nog wel eens wakker van het nare geluid dat ze maakten, niet meer zo vaak gelukkig. Deze herinnering zal ongetwijfeld voortkomen uit het virus dat op dit moment huishoudt in de wereld en de mondkapjes die daarmee gepaard gaan.

Een ontroerend, emotioneel moment uit je leven.

Mijn twee meest ontroerende momenten uit mijn leven zijn de geboortes van mijn twee dochters. Het waren gelukkige vlotte bevallingen waarbij de vroedvrouw de tweede keer niet op tijd was waardoor ik het meest dierlijke dat wij als mens nog hebben zelf mocht begeleiden. Onvergetelijk mooi en indrukwekkend.

Waar word je gelukkig van?

Als directeur/ conservator van Museum de Zwarte Tulp zeg ik een tevreden klant, een individuele museumbezoeker die met een glimlach de deur uitgaat of een familie / groepje vrienden die nog gezellig aan het napraten is. Als Werner word ik gelukkig van hele kleine dingen zoals een zomerbriesje, een glas witte wijn dat goed op temperatuur is, kijken naar spelende kinderen, het geluid van een kabbelende zee en natafelen met goede vrienden. Liefst in combinatie met elkaar.

Welke  bekende (man/vrouw) voor Lisse(rbroek) heeft Werner van den Belt genomineerd?