Datum: 04-06-2020 - 18:39

extra vak bovenaan geef elkaar de ruimte

19
me
'20
Bibliotheken organiseren online interviews met schrijvers
Geschreven door Bibliotheek Bollenstreek

Bibliotheken organiseren online interviews met schrijvers

Vanaf donderdag 21 mei start Ontmoet Schrijvers Online, een wekelijkse serie online interviews met schrijvers, georganiseerd door bibliotheken en Probiblio. Gedurende zeven weken kan het publiek verschillende schrijvers via een webinar ontmoeten en vragen stellen. Ontmoet Schrijvers Online vindt iedere donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur plaats via het Goto webinar systeem van de Koninklijke Bibliotheek.....

Aanmelden voor één of meerdere webinars kan via de website van Bibliotheek Bollenstreek www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Elke week organiseert een andere bibliotheek uit Zuid-Holland Ontmoet Schrijvers Online waarbij het eerste half uur een lokale interviewer een gesprek voert met de schrijver. Vervolgens hebben de deelnemers van Ontmoet Schrijvers Online een half uur de tijd om hun eigen vragen te stellen.

Op 11 juni is schrijfster Marijke Schermer aan de beurt. Zij wordt geïnterviewd door Ivan Borghstijn. Ontmoet Schrijvers Online van 11 juni met Marijke Schermer is een samenwerking tussen Grimbergen Boeken en de Bibliotheek Bollenstreek. In onderstaande tabel vind je de volledige planning.

Datum Schrijver Bibliotheek
21 mei Alex Boogers De Boekenberg Spijkenisse
28-mei Paulien Cornelisse Rotterdam
4-jun Splinter Chabot Gouda
11-jun Marijke Schermer Bollenstreek
18-jun Suzanna Jansen Aanzet
25-jun Eva Vriend (gevraagd) Katwijk
2-jul Esther Gerritsen Aan den IJssel

Momenteel kunnen schrijvers niet fysiek een bibliotheek bezoeken om voor te lezen, geïnterviewd te worden en met hun lezers in gesprek te gaan. Ontmoet Schrijvers Online is hier een mooi alternatief voor.