Datum: 04-06-2020 - 19:07

extra vak bovenaan geef elkaar de ruimte

19
me
'20
Kasteel Keukenhof klaar voor de zomer.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Kasteel Keukenhof klaar voor de zomer.

Nu de overheidsmaatregelen versoepeld zijn, is het landgoed weer vrij toegankelijk. Met het mooie lenteweer en de natuur in volle bloei, kan iedereen weer heerlijk wandelen in de kasteeltuin en het bos rondom Kasteel Keukenhof. Voor kinderen is er de korte Kabouterwandeling, versierd met unieke kabouterpaaltjes. En ze kunnen spelen in de speeltuin en de dieren aaien bij de kinderboerderij.....

Hofboerderij weer open

De Hofboerderij mag vanaf 1 juni weer open.zodat bezoekers kunnen genieten van een lekkere kop koffie met een stuk appeltaart. Je kunt er ook terecht voor een tosti of poffertjes. Openingstijden zijn te vinden op www.kasteelkeukenhof.nl.

Onderhoud in het wandelbos

Afgelopen maanden is het bos langs de Stationsweg aangepakt: zieke en dode bomen zijn verwijderd om te voorkomen dat ze omvallen. Zo blijven de bossen op Landgoed Keukenhof gezond en heeft iedereen de mogelijkheid om er van de natuur te genieten. Een aantal verwijderde oude, dode bomen wordt jaarlijks opgehaald door Bollenstreekhout. Een groep vrijwilligers maakt daar bijv. meubels van. Samen met Bollenstreekhout zijn op het landgoed 200 nieuwe bomen teruggeplant. De paden voor wandelaars zijn verbeterd en veel wandelaars genieten van de lange wandeling langs het Laarzenpad waar je onderweg veel vogels tegenkomt. Naast ooievaars, verschillende soorten spechten, buizerds en Canadese ganzen zijn er ook prachtig blauwe ijsvogels te zien.

Genieten van kleur in een historische omgeving

Naast Kasteel Keukenhof ligt de ommuurde tuin (Frederiks Hof). Stukken van de muur en de kassen waren in verval geraakt. De restauratie van deze ommuurde historische tuin met kassen verloopt voorspoedig en is naar verwachting begin juni afgerond.

Wandelen in de dahliatuin

Rondom het kasteel wordt weer een mooie dahliatuin aangelegd. In de tuin van Kasteel Keukenhof zijn 150 soorten dahlia geplant. Zo genieten bezoekers van Landgoed Keukenhof de aankomende zomer van een prachtig bloeiende tuin.