Datum: 04-06-2020 - 20:07

extra vak bovenaan geef elkaar de ruimte

14
me
'20
Waarom een Bollenstreker van Lisse naar Hillegom verhuisde.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Waarom een Bollenstreker van Lisse naar Hillegom verhuisde.

Zo nu en dan heb ik nog wel eens contact met Hans Geerlings over het plaatsen van berichten. Het laatste contact was vorige week en ik weet niet meer waarom, maar hij vroeg mij een blog te schrijven over mijn verhuizing van Lisse naar Hillegom.....

Van 2010 tot 2015 de promotie van het centrum van Lisse gedaan hebbende, ben ik ook nog een jaar actief geweest in Voorschoten met dezelfde opdracht. In maart 2016 eindigde hier ook mijn werkzaamheden. Geld was op. Wellicht bekend, dat Voorschoten een behoorlijk gat in de begroting had, door de deelname in de aanleg van de Rijnlandroute. Jammer, de tijd dat ik nu thuis door zou gaan brengen lag in het verschiet. Mijn leeftijd in aanmerking genomen (69) lag het niet meer voor de hand iets te gaan doen.

Dan ben je wat meer thuis en ziet de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden van de tuin en huis. Nou, ik ben geen hobbyist. De uitvoering aan bedrijven overlaten is dan noodzaak, maar ook kostbaar. Hoe betaal je dat nog van je A.O.W en pensioen. Zuinigheid geboden en huis in de verkoop. Onderwijl de vaklieden wel helpen met de klusjes om de rekening zo laag mogelijk te houden.
Met pijn in het hart verkochten wij in augustus 2017 ons huis en zijn toen naar Hillegom vertrokken. Dat Hillegom deed vele Lissers de wenkbrauwen fronsen. De HarryVideo alias de nachtburgemeester is gek. Verhuizen naar dat dorp dat is beneden je stand als Lisser. MAAR ik ben helemaal geen Lisser! Ik ben een Bollenstreker!

Natuurlijk had ik een appartement in Lisse kunnen betrekken, maar na de ontdekking van een schitterende locatie met een grandioos uitzicht waren wij verkocht. Waar in Lisse was dit uitzicht verkrijgbaar. Uitkijken over de halve Bollenstreek met zicht naar Lisse, Noordwijkerhout, Noordwijk en de Waterleidingduinen. Vanuit de Zandstaete op de 4e etage kon ik de streek in de gaten houden met de gedachte te waken over al het moois wat wij samen mogen beleven en genieten. Verder houd mijn verbondenheid met vele vrienden en kennissen via social media mij op de hoogte van het reilen en zeilen in Lisse. Ongevraagd wil ik nog wel eens commentaar en advies geven. Het hart ligt bij mij nou eenmaal op de tong.

Hier in onze woning hebben wij een mooi beglaasd balkon, welke de volgende namen hebben gekregen; Bonita Vista (deze naam hebben wij meegenomen van ons huis in Spanje. Mooi uitzicht!) Strandt zonder Zandt ( de t is geleend van mijn goede vriend van Nederzant) Zandtropee Club 145 (de heerlijke temperaturen achter glas) Skybox Spirit Grounds ( vaak in gebruik tijdens de Formule 1 wedstrijden en de drankjes die op dat moment nuttig) Al met al een heerlijke plek om te verblijven. Bovendien kijk ik nog uit over De Zilk, waar mijn feitelijke roots liggen.

Het is hier ook een mooie plek om over onderwerpen na te denken. Dat probeer ik zo nu en dan elders neer te leggen. Al eens gehoord van Heereweg smakelijk winkelen? Zoek het eens op, op Facebook of Instagram.
Momenteel houdt het behoud van de Bollenstreek mij erg bezig. Het plan van de Duinpolderweg is gestrand in Noord Holland. Wellicht is de CLUSIUStunnel een heel goede oplossing. Daarover later!

Harry Duivenvoorden