Datum: 04-06-2020 - 19:26

extra vak bovenaan geef elkaar de ruimte

15
me
'20
50 jarig huwelijk Wim en Agnes Martens.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

50 jarig huwelijk Wim en Agnes Martens.

Blik op Lisse besteedt graag aandacht aan bruidsparen die 25, 50, 60 of 65 jaar getrouwd zijn en dit niet kunnen vieren of moesten annuleren vanwege de corona maatregelen. 'Laat het Blik op Lisse weten.(Je vader en moeder, opa en oma, oom en tante of buurman en buurvrouw.) .......

Yvonne Martens uit Lisse las dit en stuurde de redactie woensdagavond 13 mei het volgende: Wat jammer dat je niet voor Heemstede schrijft. Mijn ouders zijn vrijdag 50 jaar getrouwd.  Was leuk geweest ze even in de schijnwerpers te zetten.

De redactie van BOL heeft  meteen toegezegd dit toch voor haar te willen regelen, maar hoe mooi zou het zijn als  de link ook in Heemstede geplaatst kon worden. De beheerders van de Facebookpagina Je bent Heemstedenaar als .......ondersteunden het idee. Dank hiervoor.

50 jarig huwelijk Wim en Agnes Martens.

Wim en Agnes Martens zijn op vrijdag 15 mei 50 jaar getrouwd. Allebei afkomstig uit een ander deel van Nederland, Wim uit Brabant en Agnes uit Amersfoort, was het niet vanzelfsprekend dat ze elkaar tegen het lijf zouden lopen. Toch sloeg de vonk over in 1966 toen ze allebei de opleiding tot z-verpleegkundige volgden op de Hartekamp in Heemstede. Wim kan nog mooie anekdotes vertellen over de stiekeme bezoekjes aan het zusterhuis (de mannelijke en vrouwelijke leerlingen werden uiteraard strikt gescheiden!)

Op 15 mei 1970 zijn ze getrouwd, het jongste zusje van Agnes (Marleen) mocht bruidsmeisje zijn.

In 1971 werd zoon Rudo geboren en in 1973 volgde dochter Yvonne.

Beiden zijn ze tot aan hun pensioen met veel passie voor de doelgroep werkzaam gebleven in de verstandelijk gehandicapten zorg.

Hun vrije tijd beste(ed)den ze allebei op een andere manier: Agnes zingt graag en goed in verschillende Heemsteedse koren waar ze ook een bestuurlijke rol vervult. Wim was een fervent tuinder: op complex Groenendaal pachtte hij wel drie groentetuinen en voorzag zo de hele familie en buurt van verse groente. Met pijn in zijn hart heeft hij wegens gezondheidsredenen met zijn geliefde hobby moeten stoppen.

Vrijdag wordt een bijzondere dag: geen groot feest omdat dit niet kan vanwege de corona maatregelen en de afnemende gezondheid van Wim. Wél bezoek op afstand van de (schoon)kinderen en de vijf kleinkinderen om een toost uit te brengen op Wim en Agnes. Omdat we dankbaar zijn dat we dit ondanks de omstandigheden tóch met elkaar mogen beleven.

De redactie wil het bruidspaar en de familie van harte feliciteren en hen een fijne dag toewensen.

Kent u mensen in Lisse, Lisserbroek of Hillegom die 25/50 of 60 jaar getrouwd zijn? Laat het Blik op Lisse weten.Je vader en moeder, opa en oma, oom en tante of buurman en buurvrouw. Blik op Lisse besteedt daar graag aandacht aan. (foto's en een tekst) Dit alles kan 'Corinaproof' geregeld worden. We kunnen van tevoren alles voorbereiden en het kan bijvoorbeeld als verrassing aan het bruidspaar áangeboden worden Tip Blik op Lisse. Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen dan met u contact op om uw wensen door te nemen. Er zijn geen kosten aan verbonden.