Datum: 04-06-2020 - 19:54

extra vak bovenaan geef elkaar de ruimte

14
me
'20
Dansschool Welkom wil graag weer beginnen.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Dansschool Welkom wil graag weer beginnen.

Het basisprotocol voor de dansbranche is gisteren gepresenteerd aan de overheid. In dit protocol wordt ingegaan op een aantal praktische aspecten rondom veiligheid en hygiëne en wordt er rekening gehouden met de diversiteit die de danssector kenmerkt en de mogelijkheid om de dansvorm in onderlinge afstand uit te voeren....

De danssector wil alle Nederlanders die dansen  weer verwelkomen op de dansvloer. De dansondernemers zijn keihard getroffen en willen graag weer starten. Hiervoor stelden zij het basisprotocol dans op dat 11 mei in ontvangst werd genomen door Tweede Kamerlid Niels van den Berge en Cultuurminister Van Engelshoven. Het Binnenhof werd omgetoverd tot dansvloer:

Dansschool Welkomnieuwe logo2

 

Dansondernemers.nl is opgezet nadat de dansscholen plotseling op 15 maart allemaal hun deuren moesten sluiten.  Inmiddels hebben er bijna 1300 dansscholen/ondernemers zich aangemeld bij dit platform die goed zijn voor de 1,4 miljoen Nederlanders die per week aan het dansen zijn.

Sport en dans is goed voor het lichaam en geest en dansscholen zijn een belangrijk onderdeel van een gezonde samenleving.
Buitensport is nu toegestaan, maar binnensporten niet terwijl Peter en Rachell van der Veek van danscentrum Welkom van mening zijn dat zij ook de maatregelen kunnen behouden in hun zaak onder de kaders van dit protocol.
Rachell: Zeker dansles aan de kinderen geven (wat wel in de basis onderwijs al mag) is vrij makkelijk te handhaven en zouden nu mogelijk moeten zijn. Wij pleiten ervoor om de dansscholen per 1 juni open te laten gaan met inachtneming van de maatregelen zoals aangegeven door het RIVM.
Gesloten blijven tot 1 september betekent voor een groot deel van de dansscholen dat ze simpelweg niet meer open zullen gaan!"

Foto: Phil Nijhuis,

Met dank aan Rachell van der Veek, Danscentrum Welkom