Datum: 04-06-2020 - 19:44

extra vak bovenaan geef elkaar de ruimte

22
me
'20
50 Jaar getrouwd!
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

50 Jaar getrouwd!

Blik op Lisse besteedt graag aandacht aan bruidsparen die 25, 50, 60 of 65 jaar getrouwd zijn en dit niet kunnen vieren of moesten annuleren vanwege de corona maatregelen. 'Laat het Blik op Lisse weten.(Je vader en moeder, opa en oma, oom en tante of buurman en buurvrouw.) .......

René van Veen stuurde de volgende mail naar de redactie:

Beste redactie van Blik op Lisse,

Op 22 mei 2020 zullen onze ouders vieren dat zij vijftig jaar geleden in het huwelijksbootje stapten. Nou wordt dat vieren wel wat problematisch want het virus gooit danig wat roet in het eten.
We willen hen natuurlijk wél in het zonnetje zetten op die bijzondere dag. Het is een mooi gebaar dat jullie bij Blik op Lisse precies om deze reden aan zulke jubilea aandacht geven.
Wij weten natuurlijk niet of het in te passen is, maar wij zouden het leuk vinden als onze ouders (die ook nog eens trouwe lezers zijn van jullie digitale krant) verrast zouden kunnen worden met een stukje over hen..

We wachten in spanning jullie reactie af.

Vriendelijke groet,
René Patricia Marc en Jeanette

Natuurlijk zetten we het bruidspaar graag in het zonnetje!

Op vrijdag 22 mei 2020 is het 50 jaar geleden dat Jan van Veen en Aad Waasdorp elkaar het ja-woord gaven.

Jan van Veen werd geboren op 29 mei 1946 en groeide samen met één broer en vijf zussen op in het gezin van ouders Flip en Alida van Veen. Het grote gezin van Veen woonde op nummer zes in de Narcissenstraat te Lisse.

Aad van Veen werd iets eerder geboren. Zij zag het levenslicht op 15 september 1943 en groeide op aan de Achterzeeweg nummer 10 in Noordwijk. Zoals gebruikelijk in die jaren groeide ook Aad op in een groot gezin. Naast vader Thomas en moeder Griet had Aad nog een broer en 3 zussen.

Jan volgde na zijn lagere schooltijd de Technische School in Leiden, Aad zocht het in de zorg: zij volgde de opleiding tot kraamverzorgster.

In die dagen was dansles dé mogelijkheid voor jongeren om leeftijdgenoten, en dan met name ook die van het andere geslacht, te leren kennen. Bij dansschool Castelein ging menig hart sneller kloppen. En ook Jan en Aad vonden elkaar. Al gauw vormden zij een setje en besloten hun leven samen te delen.
Dat betekende in die jaren niet dat je ging samenwonen, maar het werd meteen het échte werk. Er werd getrouwd.
In de regel gebeurde dat ook rechtstreeks vanuit het ouderlijk huis.

Een trouwdatum werd gepland. Een huisje werd gezocht en gevonden. Het aanstaande bruidspaar had een woning gekocht in de Meer en Houtstraat in Lisse. Hoewel er toentertijd al geluiden waren dat deze straat misschien plaats zou moeten gaan maken voor het plan 'Blokhuis', weerhield dit Jan er niet van om flink door te klussen. Het stel wilde direct ná het huwelijksfeest het knusse huisje gaan betrekken. Dat lukte maar net: 22 mei was de trouwdag, maar óók de leverdatum van de nieuwe meubeltjes.

Meteen nadat de meubeltjes in de kamer waren gezet, spoedde Jan zich om zich in zijn gehuurde trouwpak (met heuse hoge hoed) te hijsen en naar Noordwijk af te reizen. Daar begon om twee uur die middag in de Sint Jeroenskerk de trouwceremonie en klonk tenslotte twee keer het ja-woord: de toekomst samen was begonnen.
Deze bezegeling moest natuurlijk gevierd worden. En dat gebeurde in een zaaltje bij van der Voort in de Kerkstraat.

In de Meer en Houtstraat werd een jaar later zoon René geboren. Na korte tijd vertrok het gezin echter noodgedwongen naar de jonge wijk Poelpolder omdat de gemeente Lisse er veel aan gelegen was om het centrum te vernieuwen en het plan 'Blokhuis' uit te voeren. De straat werd platgegooid om ruimte te maken voor het parkeren van auto's bij het nieuwe winkelhart. Waar de funderingen van de huizen lagen, staat heden ten dage op maandag de Lisser markt.

Het huis in de Poelpolder was de plek waar het gezinnetje werd uitgebreid met de komst van nog een zoon, Marc.
De Poelpolder bleek uiteindelijk een fijne plek voor jonge gezinnen. De boodschappen werden gehaald in de Poelmarkt, de kinderen vonden hun plek op  De Klarinet. In de straten van de wijk klonk overal het geluid van spelende jeugd. Hier beleefde het gezin een fijne tijd waar werd gelachen en gehuild, werd gewerkt en gerust.
Het was de plek waar er werd gebouwd aan een goede start voor het eigen leven van de kinderen.
De jaren zeventig en tachtig vlogen werkelijk voorbij..

Na een dikke 30 jaar hebben Jan en Aad een nieuwe plek gevonden. In de Julianastaete bewonen zij een appartement die, nadat beide zoons het ouderlijk nest hadden verlaten, beter aansluit bij hun nieuwe toekomst.
Een toekomst die in het teken staat van het genieten van de ogenschijnlijk eenvoudige dingen in het leven.
Van een kopje koffie op terras van de caravan in Noordwijk. Van de nabijheid van broers, zussen en vrienden.
Van gezonde zoons en schoondochters. En niet in de laatste plaats van 4 fantastische kleinkinderen.

De redactie wil de familie van harte feliciteren en wenst hen een gezellige dag en René bedanken voor de aangeleverde foto en tekst.

Kent u mensen in Lisse, Lisserbroek of Hillegom die 25/50 of 60 jaar getrouwd zijn? Laat het Blik op Lisse weten.Je vader en moeder, opa en oma, oom en tante of buurman en buurvrouw. Blik op Lisse besteedt daar graag aandacht aan. (foto's en een tekst) Dit alles kan 'Corinaproof' geregeld worden. We kunnen van tevoren alles voorbereiden en het kan bijvoorbeeld als verrassing aan het bruidspaar áangeboden worden Tip Blik op Lisse. Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen dan met u contact op om uw wensen door te nemen. Er zijn geen kosten aan verbonden.