Datum: 26-09-2023 - 21:51
08
me
'20
Uit je BOL gaan met.....Margareth Meulmeester.
Geschreven door Redactie BOL > Hans Geerlings
Foto's Redactie BON

Uit je BOL gaan met.....Margareth Meulmeester.

De  rubriek waar steeds andere bekende mensen uit Lisse en Lisserbroek aan het woord komen. Zij beantwoorden een aantal vragen over zichzelf.
Dit keer is het de beurt aan .....Margareth Meulmeester.....

Van wie ben je er een?
Van Cees Meulmeester, geboren in Vlissingen en Herman Hamer, geboren in Nunspeet. Dit zijn mijn beide Grootvaders die allebei op jonge leeftijd in Enschede kwamen wonen, vanwege werkzaamheden.
Mijn moeder is Frederika Hamer en mijn vader is Jan Meulmeester, beide net zoals ik in Enschede geboren.

Hoe kijk je terug op je Jeugdjaren?

Ik ben opgegroeid in Enschede en heb het geluk gehad dat er veel van mij is gehouden. Al jong ben ik in contact gekomen met kunst, en was ik vaak in het atelier van mijn grootvader Herman Hamer te vinden. De geur van olieverf doet mij hier nog steeds aan denken. Het enig kind zijn heb ik nooit echt leuk gevonden in die tijd…dit werd gecompenseerd doordat mijn moeder alle ruimte gaf voor logeerpartijtjes en dat maakte het leuk.

Zelf begon ik het allemaal pas echt leuk te vinden rond mijn 16 de levens jaar, toen ik de beroeps opleiding voor kleuterleidsters ging doen in Enschede. De vakken die je daar kreeg vond ik uitermate boeiend en zelfstandig een klas met kleuters te hebben leek mij geweldig! En dat is het ook 11 jaar geweest.

Hoe ben je in Lisserbroek terecht gekomen?

In 2010 ontmoette ik Gert-Jan van Maris, beeldhouwer en eigenaar van Kunst in de Polder gevestigd aan het Turfspoor in Lisserbroek. Wij werden verliefd, en naar een aantal jaren heen en weer gereis heeft Gert-Jan in 2018 voor mij een schitterend atelier gebouwd naast zijn huis. Voorheen heb ik 2 ateliers gehad in Warmond, 1 in Sassenheim en 3 in Lisse.
Het atelier aan het Turfspoor is van stro en leem gebouwd. Dit geeft een bijzonder prettige atmosfeer. Het is licht , hoog en zeer ruim. Tot nu toe de mooiste werkplek die ik heb gehad.

Een ontroerend, emotioneel moment uit je leven.

Dat zijn er velen, en die vind ik vaak in de natuur. Dat zijn momenten van een groot bewustzijn dat het leven in alles huist, een verbinding ervaren die groter is dan we met onze ogen kunnen waarnemen.

Waar word je gelukkig van?


Van creëren. In de eerste plaats van het maken van schilderijen, van kunst. En wanneer mensen hiervoor geld over hebben, het aankopen, dan is dat een hele fijne bevestiging, een erkenning van een deel van jezelf. Maar niet alleen dàt. Ook wanneer een schilderij mensen raakt en wij die essentie samen kunnen delen. Verder speel ik iedere dag piano en dat maakt me blij en geeft energie. Voor een goed gesprek reserveer ik ook graag tijd…

Je bent eigenaresse van een atelier. Je werk is heel divers. Is jouw stijl te omschrijven?

Tot nu toe valt mijn werk onder te brengen in twee categorieën: Esoterisch en Figuratief.
Op mijn website ga ik hier uitgebreider op in, en kunnen mensen ook de afbeeldingen die hierbij horen bekijken en daardoor wellicht mijn werk en drijfveer beter begrijpen.

Heb je voorkeur voor een bepaalde stroming en wat was het meest succesvolle werk van je?

Ik heb geen voorkeur voor één van bovengenoemde stijlen. Deze stijlen wisselen elkaar af en ik heb beide nodig. Het geeft een soort balans, het on - gekaderde en het gekaderde….Yin en Yang. Dit zie je ook terug in de recente plexiglas kunst. Voorzijde en achterzijde….Voor beide stijlen is een publiek…gelukkig.

Wat zijn je hobby’s?

Muziek maken en ik ben veel aan het strand in Noordwijk. In ieder jaargetijde…

Welke eigenschap heb je die weinig mensen nog weten?

Ik ben zeer muzikaal en speel al een muziek instrument vanaf mijn achtste levens jaar. In volgorde: gitaar, dwarsfluit en piano.
In het verleden ben ik in mijn vrije tijd dirigente geweest van een koor in Enschede.

Wat wil je zeker nog doen? De zogenaamde to do list.

Die heb ik niet echt maar als ik er dan eentje mag noemen :Wonen in een huis op palen met een inpandig atelier, ergens aan de kust en op het strand, in een land met een constant behaaglijke temperatuur met als achtergrondmuziek het geluid van de branding…tja. Het gemakkelijkst zou zijn mijn huidige werkplek dan hier naar toe te verplaatsen…

Verder?

Leuk om te vermelden is dat ik in aan de Heereweg in Lisse, vanaf 1994 tot 2005 , in drie verschillende ateliers heb gewerkt. Deze nummers waren Heereweg 91 (Woonhuis met wit torentje ) / Heereweg 19 (deze Bollenschuur is in middels afgebroken, schuin tegenover Hotel De Nachteegaal.) en Heerweg 433. Pand (bovenste verdieping en tegenover de Akervoordelaan.)
No 91 / 9 +1 = 10
No 19 / 1+ 9 = 10
No 433 / 4+3+3 = 10
3 x 10 ….dat vind ik bijzonder…

Welke  bekende (man/vrouw) voor Lisse(rbroek) heeft Margareth Meulmeester. genomineerd? 

{gallery}7329{/gallery}