Datum: 30-11-2021 - 08:14
22
apr
'20
Onderwijs op afstand op de Klarinet.
Geschreven door Redactie Blik Op Lisse

Onderwijs op afstand op de Klarinet.

Sinds 16 maart, dus al 5 weken, zijn de scholen dicht. Na een onwennige start hebben de leerkrachten, leerlingen én ouders van basisschool de Klarinet langzamerhand hun weg gevonden in het thuisonderwijs en zijn we trots op hoe iedereen dit heeft aangepakt......

In de eerste week hebben de leerlingen hun boeken schriften en etuis opgehaald op school en vanaf dag 2 stond er dagelijks een dagtaak voor de leerlingen klaar die via de mail werd verstuurd. Op die dagtaken wordt reken- en taalwerk gegeven, maar ook staan er andere opdrachten op. De aanpak werd steeds professioneler. Vanaf vorige week zijn alle groepen in een digitale (google) Classroom te vinden en hebben de leerlingen weer regelmatig “live” contact met hun leerkrachten. Er worden instructiefilmpjes opgenomen, dictees ingesproken en vragenuurtjes ingelast. Dagelijks zijn er nog wel leerkrachten op school te vinden die ingezet worden voor de opvang van kinderen met ouders in Cruciale beroepen en leerlingen voor wie het thuiswerken heel lastig is.

Het team vergadert online en heeft zelfs een digitale studiedag gehad. Net als iedereen hopen de leerkrachten dat ze de leerlingen weer snel gewoon op school kunnen ontvangen, maar als dat niet zo is, dan zullen zij met dezelfde inzet het afstandsonderwijs nog een tijdje vormgeven. Ter illustratie een aantal foto’s die door ouders en leerkrachten zijn gemaakt, van opdrachten, bewegingsonderwijs, videobellen, 1 april grappen, spullen ophalen en opvang.

Informatie en foto's met dank aan de Klarinet.